A380 on kahekorruseline superlennuk, kuhu oleks võimalik tüüpilises kolmes lennuklassis mahutada vähemalt 525 reisijat, antud lennukis on aga 14 esimese klassi erasviiti, 76 äriklassi voodikohta ja 399 üsna ruumikat kohta tavaklassis. Ameerikasse lendamiseks valiti nähtavasti lühim tee, mis viib lennuki läbi Venemaa õhuruumi, üle Põhja-Jäämere ja põhjanaba, üle Kanada Los Angelesi välja. Dubaist Californiasse seega 16 tundi ja 30 minutit, tagasi 15 tundi ja 50 minutit.

Lend A380 esimeses klassis
Esimeses ja äriklassis
Tavaklassis

Selle 13 414 kilomeetrise lennukaugusega kavatseb Emirates kasvatada oma turuosa ka USA-suunalisel lennuliiklusel, kuigi just novembris pani konkureeriv Singapore Airlines kinni oma ja ühtlasi maailma pikima 19-tunnise lennuliini Singapuri ja Newark, NJ (ehk siis New Yorgi) vahel. Tuleb vaid oletada, et jõukaid kliente jätkub Araabia Ühendemiraatides rohkem kui Singapuris.

Emirates kinnitab igatahes, et uut lennuliini sundis avama just kasvav nõudlus. Juba seni lendab nädalas Dubai ja USA vahel 63 lennukit, iga päev vähemalt kolm lendu. Senine pikim Emiratesi liin oli Dubaist New Yorki, 13 tundi ja 26 minutit.

Emirates on 1985. aastal avatud lennufirma, mille õhulaevastik koosneb 211 lennukist, kõige uuemaid Airbusi superlennukeid A380 on firma tellinud juba 140 tükki. Üks lennuk maksab 300 miljonit eurot.