Kui Maal saaks lekkinud vee lihtsalt mopi või põrandalapiga ära kuivatada, siis kosmoses on asi pisut keerulisem - vesi hakkab kõikjal ringi hõljuma. Sellele vaatamata oli lahendus probleemile aga Maa lahendusele sarnane, astronaudid kasutasid nimelt probleemi likvideerimiseks rätikuid.

NASA esindaja ütles CNetile, et pärast lekke kõrvaldamist kontrolliti kõik mooduli süsteemid üle ning mingisuguseid kahjustusi nendel ei tuvastatud. "Eks selliseid asju ikka juhtub, igaüks kes on oma kodus väiksemaid torutöid teinud, on sellega kindlasti kokku puutunud," ütles NASA esindaja.

Rikke põhjuseks oli uus Tranquility moodulisse ehitatav kaheosaline hügieeniruum, mis lööb tualeti kaheks osaks - kui varasemalt tuli kõik hügieenitoimingud teha ühes ruumis, siis nüüd on kosmosejaama moodulis eraldi klosett ning pesuruum. Samuti on kaheosaline ruum vajalik, et paigaldada uus klosetisüsteem nimega Universal Waste Management System, mis peaks järgmised kümme aastat jaama teenima.

Kokku on ISS-is kaks käimlat, üks neist asub Zvezda, teine Tranquility moodulis. Sisuliselt toimivad kosmoseklosetid nagu tolmuimejad, mis kõik väljaheited sisse imevad, astronaudid ise on klosetis käimise ajal aga spetsiaalsete jalarihmade abil poti külge kinnitatud.

Igal astronaudil on isiklik uriinitoru otsik, mille abil kogutud uriin spetsiaalsesse puhastussüsteemi juhatatakse ning 80 protsenti sellest läheb taaskasutusse joogiveena. Tahked väljaheited aga pressitakse kokku ning saadetakse Maa atmosfääri poole teele, seal põlevad jäätmed hõõrdumise tõttu ära. Samuti toimetatakse osa väljaheidetest Maale, et neid siin uurida.