Ehkki hetkel päris täpseid ilmaprognoose järgmise nädala keskpaiga osas veel anda ei saa, näib, et vähemalt lootusetut pilvisust ei lubata. See tähendab, et selge taeva korral võib linnatuledest eemal geminiidide sadu näha küll.

Geminiidid lendavad taevas aeglasemalt kui muud meteoorid, jättes maha pikad, helendavad "sabad", mis näivad omata pisut valgetid, kollaseid, siniseid, punaseid ja rohekaid toone.

Igal aastal jõuab geminiidide sadu tippu 13-14 detsembril, ent tegelikult näeb geminiide juba praegu. Geminiidid on vaadeldavad 4.-17. detsembrini.

Geminiidid on olemuselt taevased rusud, mille hoovuse Maa iga aasta detsembris läbib. Rusuvoog pärineb taevakehalt 3200 Phaeton, mis oli ilmselt kunagi asteroid ja mida nüüd peetakse väljasurnud ehk jääkatte kaotanud komeediks. Meteoorid paistavad enamjaolt lähtuvat Kaksikute (lad Gemini) tähtkujust, millest tuleb ka nende koondnimetus.

Meteoorid tekivad siis, kui rusuosakesed sisenevad atmosfääri ja põlevad ära. See on protsess, mis eemalt paistab nagu tulepallidega pommitamine.