Uued arvutused tehti Euroopa kosmoseagentuuri (ESA) Gaia laboratooriumis, mis hetkel tegeleb kõigi Linnutee tähtede ja nende liikumiste kaardistamisega. Astronoomid Filip Berski ja Piotr A. Dybczyński Adam Mickiewiczi nimelisest ülikoolist Poznanist teatavad, et täht, mille raadius on Päikese omast 67% ja mass selle omast 60%, on kõige lähemal hetkel meist 77 valguspäeva ehk 13 365 astronoomilise ühiku (üks ühik võrdub Maa kaugusega Päikesest) kaugusel. See tähendab, et Gliese 710 möödub meist viis korda lähemalt, kui seni on arvatud. Praegu on tähe kaugus Maast 64 valgusaastat.

Astronoomid ütlevad, et tõenäoliselt võib komeetidest koosnevat Oorti pilve läbiva Gliese 710 teekond segada komeetide orbiite sel määral, et mõned neist võivad võtta kursi Maa suunas. Astronoomid ütlevad, et täht on Oorti pilve kehadele järgmise kümne miljoni aasta jooksul enim mõju avaldav suur objekt. Ja ka Päikese vaatenurgast on tegu tähtsa sündmusega - poola teadlaste sõnul pole viimase mitmete miljonite aastate jooksul ükski suur objekt Päikesele nii lähedal olnud.

Maa elanike jaoks - kui neid siis veel on - tähendab Gliese 710 möödumine, et nood võivad märgata üht-kaht uut komeeti. Üldiselt on Jupiter piisavalt võimsa gravitatsiooniga, et komeete poolel teel "kinni püüda", ent teisalt võib arvata, et selle aja peale on juba leiutatud piisavalt pädev tehnoloogia, millega komeete ümber suunata või hävitada.

Mööduva tähe enda heledus Maalt vaadelduna peaks olema sarnane ereda planeedi omale.