Blue Origin nimelise firma on Bezos püsti pannud juba 2000. aastal, kuigi alles 2003. aastal tuli ta sellega avalikkuse ette, järgnenud aastatel on ta tihti rääkinud plaanidest kosmosevallutusel kaasa lüüa. Ameeriklase Jeff Bezosi (49, sünnipärase nimega Jeffrey Preston Jorgensen) kuulsaimaks panuseks maailmale on muidugi juba 1994. aastal rajatud e-kaubamaja Amazon.com. Ja Muskist on ta muidugi üksjagu rikkam, kui lõunaaafriklase varandust hinnatakse praegu 8,8 miljardile dollarile, siis ameeriklasel on vastu panna juba 28,9 miljardit.

20. novembril Texases Van Hornis asuval Blue Origini testimisväljakul juures läbi viidud katsetusel simuleeriti kahest taaskasutatavast moodulist koosneva kosmoselaeva starti, BE-3 mootorit käivitati täisjõul, ja neli minutit hiljem simuleeriti juba mootori teistkordset käivitamist, imiteerides järgmist manöövrit orbiidil. Mootor kasutab kütuseks vesiniku ja hapniku segu.

Blue Origin on osalisi NASA koostööprojektis, mis peaks välja töötama uue kosmoselaeva mehitatud lendudeks, kuna seni on USA sõltuv peamiselt Vene rakettidest. Muski rajatud SpaceX ja David W. Thompsoni juhitav teine erafirma Orbital Sciences on juba suutnud ka kaubalaevad rahvusvahelise kosmosejaama juurde lähetada, Blue Origin on neist mõnevõrra maha jäänud.

New Shepard on praegu Blue Origini väljatöötava suborbitaalse kosmoselennuki nimeks, ja kuigi testid ongi andnud lootustäratavaid tulemusi, jäi kunagine Bezose lubadus inimene 2012. aastaks kosmosesse viia vaid lubaduseks. Uut tähtaega pole firma seadnud. New Shepard suudaks inimese viia kuni saja kilomeetri kõrguseni.

Oma veelgi kõrgemale kiikavat orbitaallennuvahendit, millel seni õiget nimegi pole, katsetati mullu. Tunamullu küll üks veelgi olulisem katsetus nurjus.  Kindel on see, et ambitsioonidest kosmoselende korraldada pole Bezos taganenud ja ka NASA on seniste edusammudega rahul.