Kosmosejaama ekspeditsiooni nr 51 komandör Peggy Whitson ja teine NASA astronaut Jack Fischer on praegu kosmosejaama välisküljel kontrollimas kinnitusi, kohas, kust nad rikki läinud MDM-releekasti äsja lahti võtsid ja kosmosejaama õhulukust sisse viisid.

Whitsoni ülesandeks on terve releekast tagavarasüsteemi vastu välja vahetada, Fischer peaks paigaldama uue kasti paigalduse järel Destiny-kosmosemoodulile kaks uut antenni, et parandada juhtmevaba sidepidamist edasiste kosmosekõndide ajal. Kogu operatsioon avakosmoses peaks kestma 2,5 tundi.

Praeguseks on töödega edukalt valmis saadud.

Lisaks ameeriklastele on kosmosejaamas kaks venelast ja üks prantslane. Igatahes NASA kinnitab, et rikki läinud süsteemist nende julgeolekule ohtu ei olnud, aga rike oli siiski nii tõsine, et kosmosekõnd tuli ette võtta erakorraliselt kiirustades.

Rike peaks olema MDM-releekasti sisemuses, seega selle vahetamine tagavarakasti vastu peaks probleemi likvideerima. Eelmine kast paigaldati kosmosejaama välisküljele just Whitsoni ja eelmise ekspeditsiooni komandöri Shane Kimbrough poolt 30. märtsil. Sarnane asendusoperatsioon viidi läbi ka aprillis 2014.