Gizmodo, BBC ja ArsTechnica kirjutavad, et Spriggs ja Johnston olid kinnipeetavad madala turvalisusastmega vanglas nimega Marion Correctional Institution ehk MCI. Mõlemad osalesid ühes mittetulunduslikus projektis, mille raames nad vanu arvuteid taaskäitlemise eesmärgil lahti võtsid. Muuhulgas panid mehed aga lammutustööde käigus terve hulga varuosi kõrvale ja ehitasid neistvalmis kaks töötavat arvutit. Masinad peideti kapi kohale lakke vineertahvli taha ning ühendati arvutivõrku.

Mingil moel suutsid vangid Ethernetil põhineva kohtvõrgu kaablid alumisele korrusele vedada, seal ühendati need võrgujagajas porti number 16. Kinnipeetavad pääsesid seejärel internetti, kasutades ühe pensionil oleva endise vanglatöötaja nimega Randy Canterbury, kes töötas osariigi vanglaameti heaks alltöövõtjana, varastatud identiteeti. Netti pääsenuna jätkati kriminaalse hõnguga toimingutega: raporti kohaselt luges Johnston näiteks Bloombergist artiklit, milles räägiti detailselt sellest, kuidas maksutagastuspettusega tegeleda. Veel varastasid mehed ühe kaasvangi identiteedi ning taotlesid tema nime alt viie krediitkaardi avamist.

Lisaks tõmbasid mehed terve meretäie pornot, mida nad kaasvangidele mälupulgal jagasid. Lisaks jagati uusi filme ning sarju.

Skeem, mis näitab teekonda, mida mööda mehed arvutiosi smugeldasid.
Kahelt „käsitööarvutilt“ avastati ka terve hulk krüptimis- ja häkkimistarkvara, lisaks veel programme paroolide lahtimuukimiseks, artikleid selle kohta, kuidas valmistada narkootikume ja lõhkeseadeldisi, rämpspostiprogramm ja paljut muudki. Paar oli suuteline kaasvangidele väljastama lube selleks, et nood pääseksid vanglakompleksis ruumidesse, kuhu neid tegelikult poleks tohtinud lubada ning saaksid ligipääsu infole, mis poleks tohtinud kuidagi nende valdusesse langeda.
Kinni kukkusid võimsad küberkriminaalid siiski üsna labasel moel.

Ülalmainitud Randy Canterbury tegi oma lepingulist tööd vaid esmaspäevast neljapäevani, ent ühel reedel sai vanglatöötaja automaatteate, et ühe Ohio vanglaameti võrgus töötava arvuti päevane netilimiit on juba täis. Et tol päeval poleks Canterbury üldse pidanud midagi tegema, hakati asja uurima. Selgus, et mehe identiteet on varastatud ning sealt jõuti edasi juba kurikaelte endani.