NASA koostatud kaart Vesta pinnast asub siin (kliki lingil).

Asteroid Vesta kaardi koostamine oli 14 teadlase 2,5-aastane töö, kuna NASA kosmoseaparaat Dawn tiirles Vesta ümber aastal 2011-2012, siis aga lahkus selle juurest, et jõuda 2015. aastal mõnevõrra suurema kosmosekamaka, Cerese juurde.

Kasutatud on pinnasemorfoloogia, topograafia, värvi- ja ereduse andmeid, kohanimed on aga pigem senise Maa astronoomide mõttetöö vili, ükski aparaat ega inimene seal ju jalga maha pole pannud. Asteroid tiirleb 2,1 kuni 2,5 astronoomilise ühiku (AU) kaugusel Päikesest, kui Maa kauguseks Päikesest on 1 AU, Marsil 1,3 kuni 1,6 AU-d, Jupiteril 4,9 kuni 5,4 AU-d.

Asteroidi kaardistamiseks kasutatud kaamera oli valmistatud Saksamaal Päikesesüsteemi uurimise Max Plancki instituudis. Kaamera võtab panoraamfotosid ja seitsmes lindis värvifilterfotosid. Stereofotosid kasutatakse asteroidipinna topograafiliste mudelite loomiseks, ja ka geoloogiliseks interpreteerimiseks. Asteroidi pinda on tugevalt muutnud ka kaks mineviku kokkupõrkesündmust - tuntud kohanimedena Rheasilva ja Veneneia.