Algselt oli kanderaketiks kavandatud Ares I, aga selle programm peatati enneaegselt, kapsel ise toodi nüüd lõpuks laboratooriumist testidele välja, detsembris proovitakse ka esimest kosmoselendu.

Floridas, Cape Canaveralil asuva Kennedy kosmosekeskuse töötajail on üle mitme aasta jälle käed tööd täis, kuna 4. detsembriks kavandatud testilennuks on vaja kõik valmis saada, et USA jälle mehitatud kosmoselendude kaardile kanda. Katselennul peaks Delta IV rakett aitama Orioni-nimelise kosmosekapsli 600 kilomeetri kõrgusele orbiidile, et sealt kahe tiiru järel laskuda jälle Maa peale.

Teine test on kavandatud aastaks 2018, enne seda ei ole ka mehitatud lende oodata. Tulevikus oleks Orioni kanderaketiks hoopis uut tüüpi megarakett - SLS. Sisuliselt meenutab Orion pigem suuremat sorti Apollo-tüüpi kosmosealust, mis reeglina võimaldaks neljaliikmeliste meeskondadega kosmoselende ette võtta, arvatavasti aastast 2021 alates, tulevikus ehk ka Marsile. 

Orioni kapsel koos teenindusmooduliga kunstniku nägemuses

Niikaua peab NASA ikkagi lootma kas Venemaa kosmoserakettidele või leidma võimalust kiirendada näiteks SpaceX-kosmoseprogrammi, mis paraku konkureerib Orioni-projektiga.