Esialgu Pluutot uurinud New Horizons sond ongi nüüdsest keskendunud oma teisele teadusmissioonile. Selleks on Kuiperi vöös asuvate objektide - nagu ka 2014 MU69 - uurimine.

Taevakeha kohta pole teada just palju. Nagu nimigi ütleb, avastati taevakeha alles 2014. aastal Hubble'i kosmoseteleskoobi abil. Hetkel arvatakse, et selle läbimõõt on umbes 30 kilomeetrit ning sellel võib olla vähemalt üks kaaslane.

New Horizons sond on praeguseks lülitatud spetsiaalsesse möödalennurežiimi, mis tähendab, et tõrgete ilmnemisel ei hakka see "helistama" oma probleemidega Maale, vaid eirab neid ning üritab esmaprioriteedina täita oma teadusmissiooni.

Sond möödub Ultima Thulest umbes 3500 kilomeetri kauguselt ning möödalennu käigus klõpsatakse taevakehast fotod ning kogutakse infot selle temperatuuri, massi ning kaaslaste kohta. Võrdluseks: alloleva vapustava foto Pluutost klõpsas sond palju kaugemalt, 12 500 kilomeetri kauguselt.

New Horizons sondi tehtud foto Pluutost

2014 MU69 valiti sondi järgmiseks sihtmärgiks umbes kuu peale New Horizonsi möödalendu Pluutost 2015. aasta augustis. Kokku on missioon hetkeseisuga kestnud juba 4725 päeva.

Artikli kirjutamise hetkel asus sond Ultima Thulest 4 794 775 kilomeetri kaugusel.