Nimelt loodetakse, et hetkel Marsil võimust võttev aastaaeg ning sellega kaasnevad tuuled võiks kulguri päikesepaneelid ja sidesüsteemid karmi tormiga kaasnenud tolmust puhtaks pühkida, vahendab Extremetech.

NASA teadlaste hinnangul oli tormi toimumise ajal Marsi atmosfääri läbipaistvus umbes seitse korda väiksem kui tavaliselt, mis näitab, et tolmu ringles üksjagu. Kui tavaliselt on atmosfääri läbipaistvust väljendav tau-näitaja 1,5 ringis, siis seekordse tormi puhul läks see isegi üle 10.

Samas ei ole kindel, kui palju sellest ringlevast tolmust seadme paneelidele sattus. Ameeriklased üritasid küll kasutada Marsi orbiidil tiirlevat MRO sondi, et kulgurist pärast tormi pilti teha, kuid fotode eraldusvõime ei ole paneelide vaatlemiseks piisav.

Opportunity viimane sidepidamine Maaga oli 10. juunil. NASA tõstis hiljuti oma sidesüsteemide testsignaalide tihedust, juhuks kui Opportunity peaks äkitselt ärkama. Kui Opportunity ka tuulise hooaja lõpuks ei ärka, lõpetab NASA tõenäoliselt missiooni ära, kuna kulguri küttesüsteemid ei ole juba liiga pikka aega töötanud, mis tähendab, et tõenäoliselt on kulgurisisene elektroonika ja akud juba tõsiselt kahjustada saanud.