Juno orbiit on kujult elliptiline ja selle pikkuseks on praegu 53 päeva. Suurema osa ajast veedab kosmoseaparaat Jupiterist kaugel kosmoses ning planeedi ligiduses veedab ta järjest vaid paar tundi. Niimoodi säästetakse Junot Jupiterilt lähtuvast tugevast kiirgusest.

Plaan oli aga kosmoseaparaat pärast kaht esimest pikka orbiiti püsivalt Jupiterile lähemale tuua ning lühendada ta orbiit kahe nädala pikkuseks. Selle tegemiseks sobivaim aeg on just siis, kui Juno on planeedile võimalikult lähedal. Ja just kolmapäeval on käes hetk, mil Juno on kaks esimest orbiiti ümber Jupiteri läbinud ning viibib planeedile sobivalt lähedal. Paras hetk, et mootor käivitada, planeedile lähemale sõita ning end seal lühemal orbiidil sisse seada - ent nüüd avastati mootorist tõrge, mistõttu lastakse Junol taas avakosmosesse lennata ja järgmine katse tuleb 53 päeva pärast ehk detsembris.

Asi on paari ventiili avanemise kiiruses. Need pidanuks lahti minema vaid paari sekundiga, ent miskipärast võttis nende avanemine aega lausa mitu minutit. Seetõttu ei taha NASA mingeid riske võtta ja plaanib järgmise orbiidi jooksul välja selgitada, milles siis ikkagi asi on.

Viivitusel on aga ka plusspooli. Kui mootor praegu käima oleks pandud, tähendanuks see, et kõik teadusinstrumendid oleks tulnud välja lülitada. Nüüd ei pea seda tegema ja teadlased saavad sellal, kui Juno planeedile lähedal viibib, uuringutega tegeleda. Ja uus katse Jupiteri lähedusse kolida tuleb siis taas 53 päeva möödudes ehk 11. detsembril.