Alates sellest hetkest, kui NASA juhiks sai Jim Bridenstine, on agentuur üha enam arutanud erasektoriga koostöö suurendamist. Nüüd on arutluse all ettepanek, mille kohaselt võiks tavainimestele müüa kohti ISS-ile liikuvatele kosmoselaevadele.

Sarnast süsteemi on varasemalt kasutanud ka venelased, kes lennutasid alates 2001. aastast oma Sojuz laevadega kosmosesse mitmeid eraisikuid, et kosmoselendude eelarvet paremini kontrolli all hoida. Projekt pandi pausile 2011. aastal, kui Sojuzist sai ainus kosmosesõiduk, millega ISS-ile pääseb. Kuna teiste riikide kosmoseagentuuride astronautide nõudlus kohtade järele tõusis, ei olnud venelastel tarvis enam erareisijate pardale võtmisega lisaraha teenida.

Nüüd on aga taas erareisijatega raha teenimise mooduseid uurimas NASA, isegi vaatamata asjaolule, et hetkeseisuga neil puudub kosmosesõiduk, millega inimesi ISS-ile viia. Samas, arendus käib ning lähiaastate jooksul peaks uus transpordivahend valmis olema.

Mis puudutab aga ettepanekut hakata kosmosesse viima ka eraisikuid, siis selles osas vajavad ettepanekud veel NASA nõukogu toetust. Peale eraisikute kosmosesse viimise on välja pakutud näiteks veel nii kosmoselendudele kui ka astronautidele erafirmadest sponsorite otsimise võimalus.