Raamatu nimeks on "Vastupidavus: aasta kosmoses, elu täis avastusi" ("Endurance: A Year in Space, A Lifetime of Discovery") ning see ilmus üleeile. See sisaldab varemrääkimata lugu, mis juhtus Kelly eelmise kosmosemissiooni ajal aastal 2010.

Vene kosmonaut, raketitehnoloog-insener Oleg Skripotška väljus 15. novembril koos kolleeg Fjodor Jurtšikiniga jaamast avakosmosesse. Nende missioon oli kuue ja poole tunni pikkune ja nad pidid selle aja sees Zvezda moodulisse installeerima uue tööjaama, paigaldama mõningaid vardaid, tooma "õuest" ära mitmeid eksperimentaalseadmeid ja nii edasi.

Oleg Skripotška.
Kinnitus (otseselt nööriks või trossiks seda nimetada ei saa), millega Skripotška kosmosejaama külge ühendatud oli, tuli aga lahti ja kosmonaut hakkas lõputu tühjuse suunas minema hõljuma. Õnneks põrkas venelane enne kindlasse surma purjetamist vastu üht jaama küljes asuvatest antennidest, triivis seejärel jaama suunas tagasi ja pääses eluga.

Kelly sai juhtumist teada alles viis aastat hiljem.

Scott Kelly ISS-i pardal.
"Olen sageli mõelnud, mida me oleksime teinud, kui oleks selgeks saanud, et ta lõplikult minema hõljub ja ta elu pole võimalik päästa," pajatab ameeriklane oma raamatus. "Võimalik, et me oleksime kuidagi saanud ta pereliikmed kommunikatsioonisüsteemide kaudu ta skafandri raadioga ühendada, et nad saaksid hüvasti jätta. Enne, kui hapnikupuudus ja süsihappegaasi taseme tõus teadvuse kaotuseni viivad."

Texas Monthlyle antud intervjuus rääkis Kelly veel sedagi, kuidas kosmosejaam peaaegu 2015. aasta suvel vana satelliidiromuga kokku oleks põrganud. Pardalolijad evakueerusid jaama külge dokitud Sojuzi kosmoselaeva.

"Sel hetkel mõtled, et kui me pihta saame, siis me põhimõtteliselt aurustume," sõnas ta. "Muud varianti ei ole, see oleks nagu aatompommi plahvatus. Kuid see pole midagi sellist, millele peaks hiljem mõtlema. "