Meeste ülesandeks on tõestada, et selles kosmosejaamas on võimalik elada ja töötada 30 päeva järjest, nende lend koos stardi ja maandumisega saab kestma kokku 33 päeva.

Ruum, milles nad elama peavad, on aga üsna piiratud. Kosmosejaam, või täpsemini ühest moodulist koosnev kosmoselabor, on 10,4 meetrit pikk, 3,35-meetrise läbimõõduga torukujuline kosmosealus, hetkel on selle külge kinnitunud nende kosmoselaev Shenzhou 11, mõõtmetelt veelgi väiksem - 9,25 korda 2,8 meetrit ja see koosneb veel eraldi maandumiskapslist, orbitaalmoodulist ja varustusekambrist.

Pole just ime, et kahel mehel sellises kitsikuses ruumist puudu tuleb. Võrdlus silkudega pütis on küll ehk pisut liialdatud. Tiangong-2 võimaldab meeskonnal teha ka fitness-, velotrenažööri- ja jooksmiseksperimente (nii palju, kui ruum seda võimaldab), et lihaseid töökorras hoida.

Kaasa toodi ka taimekasvatuse eksperiment ja uuritakse kuidas on kasvatada pisikesi siidiussikesi orbiidil.

Bluetooth-kõrvaklappe ja audio- ja videokanaleid kasutades on meeskonnal võimalik ka suhelda omastega Maa peal, vaadata televiisorit ja kuulata muusikat. Nad toimetasid jaamast orbiidile ka 47-kilogrammise printerisuuruse tehiskaaslase.

Tegemist peaks olema esimese ja viimase mehitatud missiooniga septembrist ligemale 370-kilomeetri kõrgusel orbiidil tiirleva Tiangong-2 pardale.

Kaks korda suurem ja juba püsivat mehitust võimaldav Tiangong-3 on kavas orbiidile saata aastaks 2023. Esimene samalaadne labor - Tiangong-1 on olnud orbiidil septembrist 2011 ja peaks järgmisel aastal tagasi Maa atmosfääri langema, selle juures jõudis käia lausa kolm mehitatud kosmoselendu, kuigi palju lühema viibimisega.

50-aastane kolonel Jing Haipeng on käinud varem kosmoses kahel lennul, Shenzhou 7 ja 9 pardal, viimase meeskonnas pani ta 2012. aastal jala (või pigem käe - kuigi kosmosejaamas on olemas ka tehislik gravitatsioon) maha ka kosmoselaboris Tiangong-1. Jing oli varem hävituslennuki piloot Hiina lennuväes, enne kui 1998. aastal kosmoseprogrammiga ühines ja tänaseks on ta ka kõige kogenum Hiina taikonautidest

37-aastane kapten Chen Dong, samuti õhuväe taustaga, on kosmoselennul esimest korda.