"Selle heli salvestamine oli ootamatu üllatus," ütles NASA esindaja Bruce Banerdt Euronewsile. "Samas on meie missiooni üks eesmärkidest mõõta erinevaid Marsil toimuvaid liikumisi ning loomulikult võib selliseks lugeda ka liikumised, mida põhjustavad helilained," selgitas ta.

NASA sõnul on tegemist esimese Marsilt pärineva helisalvestisega, vaatamata sellele, et tegelikult ei ole maanduri varustuses mikrofonigi. Helilained püüti kinni hoopis eri sensorite ning seismomeetri abil.

"InSighti maandur toimib nagu üks suur kõrv," selgitas üks InSighti sensorite arendaja, Tom Pike. Nimelt oli salvestatud heli põhjustatud seadme päikesepaneelide liikumisest tuule tekitatud rõhumuutuste mõjul. "Kui me võrdlesime vibreerivate päikesepaneelide ja tuulte suunda, siis need kattusid omavahel," selgitas Pike.

Kuigi heli on originaalis ülimadal ning kuulatav vaid kõrvaklappide või võimsa basskõlariga, avaldas NASA ka teise versiooni, mida on kahe oktavi võrra kõrgemaks muudetud, nii on see paremini kuuldav. "Minu arust kõlavad helid maaväliselt," ütles Banerdt. "Need küll kõlavad nagu tuul või ookean, kuid samal ajal on neis siiski midagi maavälist," ütles ta.