Kott, mille sisse Neil Armstrong proove kogus, lendas Kuule NASA Apollo 11 missiooniga 48 aastat tagasi ehk juulis 1969. See läks müügiks täpselt missiooni aastapäeval ja see sisaldab siiani veel pisut kuutolmu ja tillukesi kivikesi.

Kott leidis uue omaniku viis minutit väldanud pakkumislahingu järel ning selle ostis keegi anonüümseks jäänud rikkur. Koti eelmine omanik oli keegi Illinoisi jurist, kes ostis selle ise kaks aastat tagasi vaid 995 dollari eest. Jääb pisut segaseks, kuidas hind kahe aastaga nii võimsa hüppe tegi, ent tegelikult arvas Sotheby`s, et kott müüakse maha veel suurema summa ehk 2-4 miljoni dollari eest. Ehk on argumendiks see, et tegu on ainukese Apollo 11 missiooniga seotud esemega, mis on siiani erakätes - ja sedagi eksituse tõttu.

Neil Armstrong.

Nimelt saadeti peaaegu kogu missiooni varustus ja seadmestik Smithsoniani, maailma suurimasse muuseumi. Ent inventuuri tegemisel tehtud vea tõttu jäi proovikott Johnsoni kosmosekeskuses ühte kasti vedelema. Töötajad oleksid selle peaaegu minema visanud, aga keegi neist, kel polnud aimu asja väärtusest, otsustas seda siiski enne ühele kollektsionäärile pakkuda, kes Kansases kosmosemuuseumi pidas.

Kollektsionäär ise mõisteti aga hiljem süüdi varguses, pettuses ja rahapesus ja FBI võttis talt kosmosekoti ära. See pandi oksjonil müüki mehe tekitatud kahjude hüvitamiseks. Alles neljandal korral ostis too ülalmainitud Illinoisi jurist selle ära.

Kott on valmistatud samast tulekindlast materjalist millest astronautide skafandridki ja kui jurist märkas selles tumedaid tahma meenutavaid plekke, saatis ta selle NASAle üle vaatamiseks. Nood kinnitasid, et tegu on tõepoolest ehtsa, Kuul käinud kotiga. Seejärel läks kohtuvaidluseks selle üle, kelle oma kott on ja kohus otsustas lõpuks selle juristile tagastada, kes selle omakorda müüki pani.