Kuu orbiidil viibiv satelliit on mõnd aega pidanud pildistamisest pausi pidama, et mitte segada Kuule maandunud samuti hiinlastele kuulunud Chang'e 4 kosmosesondi, kuid asus nüüd pärast selle edukat maandumist taas usinalt pildistama.

Satelliidi edastatud kujutis jõudis meieni hollandlaste Dwingeloo raadioteleskoobi vahendusel. Tammo Jan Dijkema, üks teleskoobiga tegelejatest, ütles Twitteris, et 16 kilobaidi suurune 640x480 eraldusvõimega foto kohale jõudmiseks läks 20 minutit. Originaalfoto lillat värvi ning vajas seega värvikorrektsiooni.

Longjiang-2 satelliit jõudis Kuu orbiidile eelmise aasta juunikuus ning see toimetati kosmosesse üheskoos Queqiao satelliidiga, mis oli hädavajalik Chang'e 4 sondi maandumiseks, toimides releena ning edastades Maale nii Longjiang-2 kui ka Chang'e 4 edastatavat infot.

Antud foto tegemisel oli oluline roll raadioamatööridel. Nimelt on satelliidi pardal raadioamatööridega suhtlemiseks mõeldud transiiver, mille abil kaamerale käsklusi anda saab ning just sellega antud pilt tehtud ongi.