Kuigi NASA väidab, et astronaut polnud otseses ohus, oli tegemist juba teise skandaalse veelekkega NASA skafandrites alates itaallase Luca Parmitano peaaegu, et uppumisest kosmosekõnnil 2013. aastal. Vananenud skafandrid, mis kosmosejaamas on, vajavad juba ammu kaasajastamist, remontida neid kohapeal naljalt ei anna. Parmitano kasutatud skafandrit üritati juba 2013. aastal remontida, aga selles ilmnes ikka lekkeid.

Meeskonnakaaslased võisid ka oma silmaga näha, et Virtsi kiivriklaasile kogunes veetilku, mida oli võimalik eest ära puhuda. Kiivrisse oli immitsenud kokku 15 milliliitrit vett ja selgelt oli vee algupäraks mitte Virtsi joogiveesüsteem, vaid vett tuli skafandrist endast. Vett maitstes oli ka kohe tunda kemikaalide maitset.

Virts ja Wilmore olid kosmosekõnnil uuendamas põkkumisluugi juhtmestikku,  Virts käis ka õlitamas Canadarm2 robotkätt, mis aitab varustusalustel jaama külge põkkuda. Wilmore tegi ka töid, et võimaldada tulevikus täispuhutava Bigelow mooduli (Bigelow Expandable Activity Module, BEAM) ühendamist kosmosejaama külge. See peaks saabuma SpaceX kosmosealusega Dragon sel aastal.