NASA on asteroidi varasemalt märgistanud kui potentsiaalselt ohtliku, kuid hetkel tundub, et taevakeha meid siiski ei ohusta. Vaatamata sellele hoiab NASA asteroidil silma peal.

Samas ei ole suured asteroidid tavaliselt Maale ohtlikud, kuna neid on lihtne tuvastada ja jälgida. Kõige suuremat ohtu kujutavad hoopis väiksed asteroidid, mille leidmine ja jälgimine on nende suuruse tõttu oluliselt raskem.

Euroopa Kosmoseagentuuri andmetel tuvastavad astronoomid vaid ühe igast 100st alla ühe kilomeetrise laiusega asteroidist. "Kui umbes 100-meetrise läbimõõduga asteroid Maaga kokku põrkaks, tekiks hinnanguliselt Saksamaa-suurusel alal ulatuslikud kahjustused," ütles ESA teadlane Detlef Koschny Space Dailyle. "Õnneks on sellised asteroidid haruldased ning taolised juhtumid esinevad vaid umbes kord 10 000 aasta jooksul," lisas ta.

Siiski on peidus lihtne seaduspära: mida väiksem asteroid, seda tõenäolisem tabamusvõimalus ja seda sagedamini tabamused juhtuvad. Näiteks 50-meetrise läbimõõduga asteroididega juhtuvad õnnetused toimuvad kord 1000 aasta jooksul ja 20-meetrise läbimõõduga taevakehade puhul juba kord 10-100 aasta jooksul. Viimane teadaolev juhtum, mil asteroid inimasustust tabas, oli 2013. aastal Tšeljabinskis, kui viga sai 1500 inimest, kuid nagu öeldud, seekordne asteroid Maad ohustada ei tohiks.