Kuuvarjutus jääb sel korral varajastesse hommikutundidesse. Varjutus algab meie aja järgi kell 6:41 ning lõppeb 7:43, varjutuse tipphetk on kell 7:12, kui Kuu on Maa tekitatud varju keskmele kõige lähemal. Tegemist on superkuuga, mis tähendab, et Kuu on oma orbiidil Maale nii lähedal kui võimalik.

Võrreldes suvise kuuvarjutusega on sel korral varjutus paremini vaadeldav, kuna Kuu on silmapiiriga võrreldes kõrgemal. Samas tuleb aga arvestada, et vaatlusaeg on Eestis lühikene ning Kuu langeb selle jooksul väga kiiresti. Kõige paremini ja pikemalt on seekordne kuuvarjutus vaadeldav Lõuna- ja Põhja-Ameerikas.

Kuuvarjutuse tulemusena värvub Kuu pind tõenäoliselt punakaks. Kuna Maa kaaslase pinnale otsene päikesevalgus ei ulatu, siis murdub nähtav valgus ja jõuab sinna läbi Maa atmosfääri. Seejuures filtreeritakse aga osa lainepikkusi atmosfääri poolt välja ning valdavalt jõuab Kuuni punase lainepikkuse valgus, seetõttu on taevakeha ka nähtav punasena.

Kuuvarjutust on lihtne ise oma silmaga vaadelda, erinevalt päikesevarjutusest selleks mingisuguseid erivahendeid vaja ei ole. Küll aga peab verekuu nägemiseks olema selge ilm.