Detsembris Tanegashima saarel asuvast kosmosekeskusest startinud mehitamata laev Kounotori 6 (kounotori tähendab toonekurge) pidi rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) pardale varustust, uut teadustehnikat ja jõulukinke toimetama ning pärast jaama juurest lahkumist katsetama ka omalaadset, 700 meetri pikkust elektrilist "pesunööri" või täpsemini laevast väljasirutatavat traati 20-kilose raskusega selle teises otsas. Selle ülesanne olnuks kosmosest nädala aja jooksul prügi kokku korjata. Varustuse kohaletoimetamisega sai laev hästi hakkama, aga koristamine ebaõnnestus - laeva tehnoloogia ei saanud hakkama "pesunööri" väljalaskmisega, seda ei suudetud ka parandada ja Kounotori põles üleeile Maa atmosfääris ära nagu missiooni viimane vaatus ette nägi.

Kounotori-2 ISS-ile lähenemas.
Tegu on jaapanlaste teise kosmilise tagasilöögiga viimasel ajal: jaanuaris ei saanud JAXA hakkama raketi SS-520-4 orbiidile saatmisega.

Maa ümber kosmoses on NASA hinnangul prügi oletatavasti umbes 500 000 eri suuruse ja kujuga osa jagu. See koosneb näiteks erinevatest kanderakettide ja töö lõpetanud satelliitide detailidest. Kosmoseprügi ohustab Maa orbiidil töötavaid seadmeid, näiteks umbes 780 toimivat satelliiti ja ka ISS-i.