Tiimi liikmed kirjutavad kaaskirjas nõnda: „2013. aastal saatsime kosmosesse Eesti esimese satelliidi ESTCube-1. Meil õnnestus katsetada mitmeid süsteeme ja teha palju ilusaid pilte Maast. Tänu sellele projektile saame nüüd Eestit kutsuda kosmoseriigiks.

Kuid nagu kosmosemissioonide puhul mõnikord juhtub, eriti kus on tegemist suurte kauguste ja innovatiivse tehnikaga, ei lähe kõik alati plaanipäraselt. Meie peamine eesmärk, katsetada elektrilist päikesepurje, mis muudaks kosmosereisid kiiremaks ja odavamaks ning võimaldaks muidu kosmoseprügiks muutuvaid satelliite alla tuua, ebaõnnestus. Juhtus nimelt see, et üks satelliidi komponent ei elanud raketi vibratsioone üle – viga, mille päikesepurje tiim saab selleks korraks korda teha. Seega, me peame proovima uuesti ja seekord tõstma latti veel kõrgemale.

Meil on käsil ESTCube-2 satelliidi ehitamine. ESTCube-2 on meie esimesest satelliidist kolm korda suurem Maa orbiidil liikuv kuupsatelliit, mis ideaalselt sobib katsetama 300 meetri pikkuse elektrilise päikesepurje tööd. ESTCube-2-l kasutataksegi päikesepurje plasmapidurina, mis aitab satelliiti kiiremini kosmosest alla tuua.

Hea tark ja tulevikku vaatav kaasmaalane! ESTCube-2 projekti elluviimiseks vajame väga Sinu väikest, kuid erakordselt tarvilikku panust. Aita meil palun kokku saada 30 000 eurot, et saaksime oma arendustöös edeneda jõudsamalt kui eile, ja et meie kosmosevallutused ei takerduks olmemurede taha, mida me iga päev vapralt lahendame, aga mis teinekord võtavad meilt kogu energia.

Kuidas 30 000 eurot plaanitakse kulutada Kui 30 000 eurot kokku õnnestub koguda (vastasel juhul tühistab Hooandja projekti ja tagastab toetajale nende panustatud raha), kulutatakse seda järgmiselt:
https://www.eas.ee/kosmos/

Lisainfona tasub ehk välja tuua, et satelliidi arenduseks kulub 200 000 eurot, millele lisandub kohatasu kosmoseraketis 300 000 eurot, seega kokku on ESTCube-2 projekti väärtus 500 000 eurot. Kogu arendustöö teevad peaasjalikult vabatahtlikud tudengid.

Lõpetuseks ütleb kogu satelliiditiim: „Aitäh, et meile kaasa elad, ja aitäh Sinu panuse eest! Oleme Sulle kosmiliselt tänulikud!“