FBI vahistas Robertsi aprillis pärast United Airlinesi lendu New Yorgi osariiki Syracuse'i, kui võimud olid näinud Twitteri sõnumeid, milles Roberts oli arutanud lennukite süsteemidesse sissehäkkimist, vahendab CNN.

Veebruaris ja Märtsis toimunud FBI ülekuulamiste käigus ütles Roberts kohtudokumendi järgi uurijatele, et häkkis lennu ajal sisse lennuki meelelahutussüsteemidesse. Ta väidab, et on aastatel 2011-2014 teinud seda 15-20 korda.

Samuti rääkis Roberts, et üks kord häkkis ta sisse süsteemidesse ja kirjutas üle koodi, mis võimaldas tal sisestada käsk „CLB“ ehk „climb“ („võta kõrgust“).

„Ta ütles, et põhjustas ühel lennul sellega ühe lennuki mootori tegevuse, mis tõi kaasa lennuki külgsuunas liikumise,“ öeldakse dokumendis.

Roberts väitis, et teab kolme tüüpi Boeingu lennukite ja ühe Airbusi mudeli nõrku kohti. Ta häkkis sisse Thalese ja Panasonicu toodetud meelelahutussüsteemidesse.

Roberts on Twitteris öelnud, et tema ainus huvi on lennuturvalisuse parandamine, ning ta on süüdistanud FBI-d tema viieaastase uuringutegevuse ühte lõiku kokkusurumises.

Robertsi sõnul kasutas ta muudetud Etherneti kaablit oma sülearvuti ühendamiseks elektroonilise karbiga istme all, mis kontrollib meelelahutussüsteemi. Selle kaudu häkkis ta sisse lennuki arvuti närvisüsteemi, öeldakse dokumendis.

Boeing on teatanud, et nende meelelahutussüsteemid on lennu- ja navigatsioonisüsteemidest eraldatud.