Flightglobal kinnitab, et peaaegu kohe kui Germanwingsi Airbus 320 (teel Barcelonast Düsseldorfi) Vahemere kohal maksimaalse lennukõrguse saavutas, toimus lennukiga midagi, mille järel ta hakkas kiiresti kõrgust kaotama, laskumine algas juba enne Marseille'i õhuruumi jõudmist, purunes lennuk aga Alpides, küla lähedal, mille nimeks on Barcelonette.

Marseille lennujaama kohal oli sel ajal igatahes hea nähtavus ja normaalne ilm, ehk ilmastikuolud lennukihuku põhjuseks ilmselt ei ole. Pardal oli 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuk purunes raskesti ligipääsetavale mägialale kohaliku ajaga kell 10.37, umbes 50 km Marseille'ist põhjas.

https://www.flightradar24.com

Lennuteekonda on siin vaja lugeda alt ülespoole, 30. rea paiku juhtus midagi, altitude on kõrgus jalgades (jalg = 30,48 cm):

https://pbs.twimg.com

Lennukiks oli 25 aastat vana A320, üks vanimatest Airbusi seda tüüpi lennukitest, mis ikka veel kasutuses. Germanwings on Lufthansa kontserni kuuluv odavlennufirma, asutatud 1997 Eurowingsi raames, 2002. aastast aga eraldi ettevõte.