Heida pilk valikule Raivo Heina töödest:

Linnarahvale tasuta sündmus sünnib Teaduskeskuse AHHAA ja Raadio 2 koostöös ning pakub tarkust ja meelelahutust, tuues lavale kodumaised kosmosevisionäärid Mart Noorma, Ene Ergma, Mikk Sarve ja Mihkel Kama, pluss kosmoselauliku Laura. Üritus algab kell 12.

Kosmose koloniseerimise võimalustest ning sellest, milline võiks olla Eesti roll planeetidevahelistes lendudes kõneleb meie esimese satelliidi ESTCube-1 projektijuht Mart Noorma.

Rahvaluuleteadlane Mikk Sarv vaatab kosmonautikapäevale läbi kultuuriloolase vaatevinkli ning jutustab eestlastest kui täherahvast.

Amsterdami ülikoolist tuleb kodumaale kõnelema andekas astrofüüsik Mihkel Kama, kes räägib eksoplaneetidest ning maavälise elu võimalikkusest.

Sündmuse avab noor astronoomiahuviline Mari-Liis Aru, kes arutleb kosmonautikapäeva tähenduse ja tähtsuse teemal.

Kosmonautikapäeval kõlavad kosmilised kõned ja tähtede muusika, mida esitavad kosmoselauludega "Moonwalk", "Sädemeid taevast" ja "581C" tuntuks saanud *Laura (endine Põldvere, nüüdne Remmel) ning Heldur Harry Põlda ja Tallinna Muusikakeskkooli noored muusikud projektiga "Rockime ilmaruumi". Seda kõike seob luulelehtedega mõistatuslik Marion.