"Selline üheotsa lend kujutab endast tõelist ohtu inimelule ja seda ei ole kunagi võimalik islami põhjal õigustada," teatas GAIAE, ja lisas: "on üsna tõenäoline, et inimene, kes rändab planeedile Marss ei suuda jääda seal ellu."

Hollandi ettevõte Mars One on juba välja valinud enam kui tuhat inimest, kelle seast peaks pika tõsieluseriaali korras välja valitama need neli esimest, kes kas aastal 2023 või mõni aasta hiljem juba Marsil inimeste koloonia püsti paneks, kuigi esialgu pole veel näha mingeid vahendeid neid pärast Maa peale tagasi tuua. Ka ligemale 500 muslimit oli esimeste Marsile lennata tahtjate seas, aga seda kui palju neid veel konkurentsis on, me ei tea.

Fatwas põhjendas GAIAE oma vastuseisu ka arvamusega, et Marsile lendajad püüdvat sellega justkui pääseda surmajärgsest astumisest Allahi ette, et aru anda oma tegude eest Maa peal. Need püüdlused on määratud nurjuma, sest Jumal (Allah) on kõikjal, nii Maa peal kui ka Marsil.

Ja GAIAE viitab ka reale Koraanist 4/29: "Ära tapa ennast ega kedagi teist," mis sisuliselt keelab enesetapu.  

Mars One vastas oma teatega, et ka Koraan siiski julgustab kõiki Allahi loomisi, ka teisi planeete, tundma õppida - käies välja teise termini - rihla, ehk suure rännaku.