Praeguseks on teada, et mooduli langevari avanes, kuid teadmata on, kas pidurdussüsteem töötas ootuspäraselt ning millises seisukorras moodul Marsile maandus ehk marsindus.

Tegu on kaheosalise projekti nimega ExoMars esimese faasiga ja selle keskmes on kaks olulist aparaati - planeedi pinnale laskuv Schiaparelli maandur ja Marsi orbiidile jääv ning erinevate gaasijälgede otsimisega tegelev Trace Gas Orbiter (TGO).

Schiaparelli jõudis Marsile täna, kuid TGO jõuab oma lõplikule orbiidile järgmise aasta jaanuaris. See on umbes 400 km kõrgusel Marsi pinnast. Pärast umbes aasta võtvat seadistamist on TGO ülesandeks otsida Marsi atmosfäärist metaani ja muude gaaside jälgi, mis võiksid viidata aktiivsele bioloogilisele tegevusele ehk elule.

Schiaparelli peaeesmärk on aga suuresti maandumine kui selline - selle käigus testitakse laskumismehhanisme, mille abil peaks mõne aasta pärast Marsile jõudma ESA kulgur nimega Bridget.

Kohale jõudnuna peaksid Schiaparelli akud kestma kaks kuni kaheksa päeva. Selle aja jooksul jõuab ta omamoodi boonusena ka pisut teadust teha ning oma maandumispaiga ümbrust ning Marsi ilma uurida.