Asgardialased teatasid oma kosmoseriigiplaanist esmakordselt eelmise aasta sügisel, mil Forte sellest ka pikemalt kirjutas. Nüüd toimus Hong Kongis järjekordne pressikonverents, kus räägiti käegakatsutavamatest plaanidest kui seda on kosmilised korteriühistud ja kommunaalmaksed.

Utoopilise kosmoseriigi eestvedajad teatasid nimelt, et plaanivad tänavu sügisel Maa orbiidile saata oma esimese satelliidi nimega Asgardia-1. Tilluke kuupsatelliit ei ole suurt enamat kui 512-gigabaidine kõvaketas, mis toimetatakse kosmosesse Virginia osariigist Wallopsi saarelt startiva raketiga (seal on NASA baas) esmalt ISS-i pardale. Sealt läheb satelliit orbiidile, millele see jääb viieks aastaks.

Inimesed, kes on veebis end Asgardia elanikeks registreerunud (praegu on neid kosmoseriigi uue kodulehe andmeil üle 208 000), saavad kuupsatelliidisse andmeid laadida, 300 kilobaiti inimese kohta. Asgardia ütles New Scientistile, et nad jätavad endale võimaluse kahtlase info kosmosesse saatmisest keelduda. Seda siis juhuks, kui keegi peaks soovima üles mingeid illegaalseid andmeid saata.

Asgardia eestvedajaks on aseri päritolu vene teadlane ja ärimees Dr. Igor Ashurbeyli. Pressikonverentsil näidati ka kunstniku kujutlusi sellest, missugune tulevane kosmosejaam, kus inimesed orbiidil elada võiks, välja näeb.