Ettevõtte SpaceX sõiduk on mõeldud rohkem kui üheks lennuks. Dragon V2 võib kosmosejaama ISS ja sealt jälle Maale tagasi sõidutada korraga seitse astronauti, vahendab ajakiri Imeline Teadus.

Nii saab Dragon V2-st esimene erasektoris väljatöötatud kosmoselaev, mis sõidutab regulaarselt inimesi kosmosejaama ja Maa vahel.

Kui kosmoselaev kasutusele võetakse, võib SpaceX saata astronaudi ISSi ja tagasi 16 miljoni euro eest. Praegu maksab NASA selle eest 56,5 miljonit eurot.

Tulevikus viivad sõidud lausa Marsini välja. Nii ennustab leiutaja ja miljardär Elon Musk, kes on sõiduki välja töötanud ettevõtte SpaceX juht.

„Dragon V2 näeb välja nii, nagu üks kosmoselaev peab 21. sajandil välja nägema. Üks oluline omadus on sõiduki võime maanduda ükskõik kus – täpselt nagu helikopter,“ ütles Musk.

Kui tavapäraselt on kosmosekapslid Maa peale maandunud langevarjude abil, siis Dragon V2 teeb seda rakettmootorite ning nelja tõukeleevenditega varustatud jala abil. Täpselt juhitavad rakettmootorid lubavad kosmosekapsli maandumist juhtida.