Möödunud neljapäeva õhtul juhtis miljardärist ettevõtja sarjas Twitteri-säutsudes tähelepanu tõigale, et ettevõttele United Launch Alliance (ULA) rakettmootoreid tarniv tootja Aerojet Rocketdyne on võtnud palgale USA õhujõudude endise ametniku Roger Correlli. Ehkki tegemist on eri kontsernidega — ULA-l on varustajaid rohkem kui üks —, pani Musk oma avalduses firmad ühte patta ja nõudis taas kord lepingu sisu suhtes ametliku juurdluse algatamist.

„Väga tõenäoliselt lubas ULA/Rocketdyne õhujõudude ametnikule Correllile, et tulus asepresidendi post on tema päralt, kui ta nendega eksklusiivse lepingu sõlmib,“ kirjutas Musk Twitteris. „Põhjus, miks ma seda tõenäoliseks pean, on, et Correll üritas esmalt SpaceX’isse tööle tulla, aga me ütlesime talle ära. Paistab, et meie konkurent seda ei teinud.“

Aerojet Rocketdyne’i pressiesindaja Glenn Mahone kuulutas, et süüdistused on täiesti alusetud ja et Correll sai USA kaitseministeeriumilt oma otsusele vajalikud volitused ja ametliku heakskiidu.

Möödunud kuul kaebas ettevõtete PayPal ja Tesla Motors asutajaliige Musk USA valitsuse kohtusse mitme miljardi dollari suuruse lepingu asjus, mis käsitles 36 raketi kosmosesseläkitamist kaitseotstarbelise laadungiga nagu luure- ja GPS-tehiskaaslased. Leping sõlmiti Boeingu ja Lockheed Martini ühisettevõttega ULA.

Musk väitis aga, et lepingule oleks pidanud korraldatama avalik konkurss ning on nõudnud, et õhujõud lepingu tühistaksid ning lubaksid SpaceX’il sellele konkureerida. SpaceX’il on ikka veel pooleli sertifikaatide taotlemise protsess, mis lubaks nende rakette Falcon 9 kosmoseprogrammi jaoks kasutada, kuigi Musk väidab, et tema ettevõte teeks töö ära konkurentidest märksa odavamalt.

United Launch Alliance sedastas omapoolses avalduses: „Nii 2012. aasta esialgsel hankekonkursil kui ka lepingu sõlmimise ajal 2013. aasta juunis oli ULA — ja on praegugi — ainus valitsuse sertifikaadiga kosmosetranspordi-pakkuja, kes vastab kõigile ainulaadsetele tingimustele, mis on kriitilise tähtsusega meie võitlejatele toetamisel ja riikliku julgeoleku jätkuval tagamisel.“

Õhujõudude esindaja keeldus kommentaaridest, tuues ettekäändeks poolelioleva kohtuprotsessi.