Viimasel ajal võib Tallinna külje all Peetri külas Radius Space'i ja moodsas tehnoloogiakompleksis näha valmimas peagi kosmosesse lendava satelliidi keret ja kaameradetaile. Ettevõtte juhatuse esimehe Alvar Sassi sõnul nad kliendi nime avaldada ei saa, kuid tegemist on ühe Põhja-Euroopa satelliidiprojekti detailidega, mille valmistajaks valiti eelnevate edukate kosmosetööstuse projektide tõttu välja just Radius Space, vähem kui kolm aastat tagasi asutatud Eesti firma.

Ettevõttega seotud tegevused algasid aga juba 2008. aastal ESTCube'i projekti sünniga ning said hoogu juurde aastal 2012, mil tudengisatelliit kosmosesse lennutati. 2014 võideti satelliitide seeriatootmise kontseptsiooniga VEGA fondi rahastus, mis võimaldas ettevõttel TTÜ Mektory ruumides resideerudes esimesed tooted välja töötada. 2015. aasta kujunes tolleaegne PL Space ümber Radius Space'ks ning alates 2016. aastast on ettevõtte kosmosevaldkonnas aktiivselt toimetades kasvu jätkanud.

Alvar Sassi sõnul kasvas ettevõtte välja just tänu Eesti esimese satelliidiprojekti ESTCube'i kogemusele, mil tehti satelliidile mitmeid keredetaile. Eesmärk oli ühendada mehaanikainseneeria kogemus kosmosevaldkonna ekspertteadmisega ning pakkuda rahvusvahelisele kosmosetööstusele allhanget ning omatooteid.

Peamiseks põhjuseks, miks erafirma poole satelliitide detailide ehitamisel pöördutakse, on klientide tihe ajagraafik. Reeglina arendavad satelliite kas ülikoolid, uurimisasutused või kitsalt spetsialiseerunud väikefirmad ning kui satelliidi insenertehniline disain on valmis ja kanderaketi stardikuupäev määratud, jääb ehitamiseks reeglina niivõrd vähe aega, et sellele ei ole projekti eestvedajatel otstarbekas oma aega kulutada. Valdkonna spetsiifikat tundvalt eraettevõttelt satelliidi raami tellimine on nii ajaliselt kui rahaliselt kindla peale minek, selgitab Alvar Sass.

Satelliidi detailide valmistamisel on ülikarmid nõuded täpsusele ja keerukusele tihti probleemiks, kuna kõik arendajad soovivad oma satelliidi kaalu võimalikult väiksena hoida ning kaaluka metallkonstruktsiooni asemel üles saata tegusat elektroonikat. Seepärast soovitabki Alvar Sass pöörduda Radius Space'i poole juba projekti varajases staadiumis, kus suhtlus kliendi projekteerimisinseneride ja Radius Space'i tootmisinseneride vahel aitab tulevikus kokku hoida palju mõlemale poolele väärtuslikku aega.

Kui valdav enamus ülikoolide, uurimisasutuste ja erafirmade arendatavaid satelliite liigituvad nanosatelliitide kaalukategooriasse (1-10 kg), siis Radius Space on valmistanud keredetaile isegi kuni 30 kg kaaluvatele mikrosatelliitidele. Ettevõttel on olemas ISO 9001, 14001 ja AS 9100 kvaliteedisertifikaadid. Ettevõttel on võimekus töödelda erinevaid metalle, sh ka titaani ning eriplastikuid. Läbi oma partnerite on Radius Space-il ligipääs 7-teljelise CNC pingile, mille töölaua mõõtmed on 1100 x 900mm. Radius Space'lt on 2015. aastal oma tudengisatelliidi raami esimese prototüübi tellinud ka TTÜ Mektory satelliidimeeskond. Ettevõtte sõnul on neile päringuid esitanud isegi NASA erinevad satelliidiprojektid.

Alvar Sassi sõnul on ettevõte suuteline kosmosetööstuse tellimusi täitma äärmiselt paindlikult, pakkudes erilahendustele kiireid tähtaegu, mis jäävad reeglina 2-8 nädala piiridesse. Radius Space'i enda väljatöötatud standardlahendusi 1-3 kuupühikuliste satelliitide keredele saab aga kulleriga teele panna reeglina mõne tööpäeva jooksul.

Ettevõtte tootmisruumides ringi käies võis märgata ühe metallitöötlemisettevõtte kohta tavatut korda ja puhtust, mis tekitas tõelise maailmaklassi tehnoloogiaarendusettevõtte tunde - nagu külastaks inseneribürood, kes tegeleb muuhulgas ka prototüüpimisega. Tegelikult on Radius Space aga Radius Machininguga seotud ettevõte. Ühiselt korraldatakse masinatööstuse seeriatootmist erinevatele klientidele, olgu nendeks näiteks eriliste nõudmistega toiduainete tööstus või maailma meditsiinitööstuse tippettevõtted. Töö sisu, tähtajad ja kvaliteedikontroll just vastavalt kliendi ja projekti vajadustele.

Loe ettevõtte kohta lisa: www.radiusspace.com ja www.radius.ee