Saage tuttavaks: siit tuleb Phantom 4, järgmine mudel nende populaarses lendavate droonide sarjas! Ja see on lubaduste põhjal firma n-ö nutikaim lapsuke üldse.

See tähendab, et väike lennumasin kasutab arvutinägemise tehnoloogiat: suudab ise lennata, õhus navigeerida ja isegi kasutajale järgneda.

Navigeerimisoskus hoiab loodetavasti ära paljud olukorrad, kus ebapädev või pahatahtlik inimene vaese drooni millegi vastu katki lennutab.

Phantom 4 kannab kolme kaamerat: kaks taga, üks ees, mis suudab 4K videot salvestada. Lisaks edastavad kõik kolm ümbritsevast keskkonnast pilti, millest tarkvara ruumilise pildi kokku paneb, et droon oskaks lennu ajal takistusi vältida.

Arvutinägemise lahenduse saab ka välja lülitada, kui kasutaja end eriti julgelt tunneb, aga kuna seade on kallis, ei maksa seda pigem teha.

Foto: tootja

Uus trikk on TapFly, mis tähendab, et drooni saab juhtida nutiseadme ekraanil näpuga videovoogu toksides, mitte ainult pulti kasutades.

Phantom 4 võime millelegi järgneda käivitub valikuga ActiveTrack. Kui objekt ära märgistada selle ümber ringi tõmbamise teel, näiteks inimene, jalgratas või auto, siis loob tarkvara sellest 3D-mudeli, mida droon püüab pidevalt kaamerakaadris hoida. Kui objekt liigub, siis jälitab.

Eelnevat arvestades ei üllata, et Phantom 4 saab ilmudes olema isegi kallim kui senine Phantom 3. USA-s saab seda eeltellida 1400 dollariga, vanasti mudel 3 eeltellimine oli 150 dollari võrra odavam.