Sidekatkestus kestis laupäeval ligemale tunni, mille järel kontakt aparaadiga taastus.

"Autonoomne autopiloot aparaadi pardal tuvastas probleemi ja nagu ette nähtud sellistel juhtudel, lülitas ümber tagavarakompuutrile," teatas New Horizonsi tiim. Sel ajal oli kosmosesond safe mode-kaitserežiimis. Juhtimiskeskus nägi tõsist vaeva, et side aparaadiga taastuks, paraku iga korralduse ja tarkvarauuenduse jõudmine aparaadini võtab aega, asub ta ju 4,8 miljardi kilomeetri kaugusel Maast. Seni pole ka teada, kas probleem on lõplikult lahendatud.

Ilmnes ka, et tarkvaravea tõttu läks kaduma osa aparaadi kogutud andmetest Pluuto kohta. Möödalendu see küll ei mõjuta, aga sidekatkestus pühkis minema ligemale 30 vaatluse tulemused, mis Maale kohale ei jõudnud.

Seni on New Horizons võimaldanud asuda kaardistama ka Pluuto pinda, kuigi lähemalt tehtud fotod võimaldaks palju paremat ülevaadet saada.

Tumedam pikergune vöönd Pluuto ekvaatori kohal on saanud hüüdnimeks "vaal," ja esialgu pole küll selge, mis selle 3000-kilomeetrise varju tekitab. Tumeda "vaala pea" kõrval on aga eredamaid regioone kogu kääbusplaneedil, läbimõõduga 1600 kilomeetrit. Võimalik, et seal paikneb mingisugune jäätunud ala. Piki ekvaatorit näeb veel nelja tumedat punkti, igaüks sadu kilomeetreid lai. "Vaala saba" on aga justkui keerdus ümber teise eredama, rõngassaia meenutava objekti.

Kuna aparaat on ikka veel liiga kaugel Pluutost, ei saa põhjapanevaid järeldusi teha. Küll on igasugustel vandenõuteoreetikutel jälle käed-jalad tööd täis.