Ja nii võis NASA nüüd teatada, et Kepler on leidnud veel 715 eksoplaneeti. See aga tõstis meile teadaolevate planeetide arvu hoobilt tuhande pealt 1700 peale. Ja neid silmamisi, mida võiks veel planeediks pidada, aga mille olemasolu vajab üle kinnitamist, on teadaolevalt tuhandeid.

Nüüd kirja pandud planeedid tiirlevad kõik mitmeplaneedisüsteemides, kokku 305 tähe ümber, kuigi vaid neli paiknevad oma tähest "elukõlbulikus" kauguses. Kepleri-programmi peamine eesmärk, leida "Maa 2.0" on siiani veel täitmata.

Kuigi Kepler on halvatud, on NASA teatanud, et selle programmi hoitakse töös 2016. aastani. Teadlased otsivad samas ka võimalusi kasutada isegi halvatud teleskoopi uute andmete kogumiseks, nüüd küll oluliselt väiksemas raadiuses.

Eksoplaneetidena mõistetakse kõiki neid planeete, mis tiirlevad teistes tähesüsteemides, samas kui meie Päikese ümber tiirleb praeguse konsensuse kohaselt kaheksa planeeti ja viis kääbusplaneeti. Ja muidugi lugematu hulk palju väiksemaid tükikesi. Mõnikord on aga planeeti kauge tähe ees isegi lihtsam silmata kui mõnemeetrise läbimõõduga asteroidi Maa naabruses.