Praegu laev muidugi veel kusagile ei lenda, vaid korraldatakse alles simulatsioone katsejäneste gruppidega. Uuritakse, kuidas inimesed missioonil käituvad ja hakkama saavad. Asteroidimissiooni pikkuseks on arvestatud 715 päeva ehk pisut alla kahe aasta.

Katseperioodide puhul elavad neli inimest laeva maketis koos kuu aega. Nad suhtlevad vaid üksteise ning juhtimiskeskusega, ajaviiteks netis vedelemist või kodustele helistamist ette nähtud pole.

Vähe sellest – et kõik tunduks realistlikum, on ka „sidepidamine“ juhtimiskeskusega tüütult aeganõudvaks timmitud. Viide sõnumite saatmise ja nende kohale jõudmise vahel on kuni kümme minutit.

Igav siiski tiimiliikmetel hakata ei tohiks, kuna simulatsiooni pole ette nähtud lihtsalt kella ja kalendri vaatamine ja ootamine, vaid ka mitmed eristsenaariumid. Nii peavad nad simuleerima laevaga kosmoseprügi vahel navigeerimist, asteroidilt proovide kogumist ja muudki.

Ning kui teiste näod ikka tõesti ära tüütavad, võib üritada suhelda taimede või krevettidega, kelle eest hoolitsemine samuti astronautide ülesandeks on.

Asteroididele mineku mõte seisneb eeskätt neilt maavarade kaevandamises. Selliseid plaane ei pea vaid ameeriklased - alles eelmisel nädalal teatas oma huvist mõnele kosmilisele kaljutükile labidas sisse lüüa väike Luksemburg.