Kui kaugelt ja kui palju osalejaid oodata on?

Hetkel on oma osalemisest teatanud 14 riigi võistkonnad. Kaugeim osaleja on Lõuna-Aafrika Vabariik.

Kuidas sai just Eesti endale au MMi korraldada?

See ei ole olnud lihtne protsess. Läbirääkimistega aluastasime juba 2012. aastal. Esmalt saime korraldusloa 2014. aastaks, kuid see siiski ei realiseerunud ja pidime eelnevalt veel kogemusi omandama, osaledes eelmisel aasta Prantsusmaal MM-il. Tänaseks oleme täitnud föderatsiooni silmis vastavad kvalifitseerumisnormid ja nii saame korraldada 2015. aasta võistluse siin Eestis.

Millised on võistluse reeglid?

Tegemist on meeskondliku spinningupüügiga paatides. Meeskonnas on neli liiget ja kaks varumeest. Iga maa võib välja panna kaks paatkonda, st neli sportlast. Võistlus käib tabatud röövkalade (haug, ahven, koha) kogupikkuse peale. Eraldi on nii paatkondlik kui ka riikidevaheline arvestus. Samuti märgitakse ära suurimad kalad.

Kuidas publik võistlusest osa saab?

Kaldalt vaatamine on kõigile vaba, aga järvel ei tohi võistlejatele minna lähemale kui 50 meetrit.

Kuidas pandi kokku Eesti koondis?

Eesti koondis selgitati viie kvalifikatsioonivõistluse tulemusel, millest võeti arvesse 4 parimat sooritust. Tulemused fikseeriti sarnaselt MMi reeglitele. Täna võime öelda, et Eestit esindavad 2015. aastal kaks paatkonda, kes on selle au saavutanud heade ja stabiilsete võistlustulemustega. Esimeses paatkonnas on Alexander Andrusenko ja Denis Manov ning teises Lehar Leetsaar ja Stanislav Pesjukov. Tegemist on Eesti mõistes väga tugevate ja heade spinningupüüdjatega. Lisaks on meil veel kaks varumeest juhuks, kui midagi peaks põhivõistlejatega juhtuma.

Millisteks hindate Eesti koondise šansse?

Loodame kodujärve eelisele, oleme saanud kaks aastat järve tundma õppida. Samas peame arvestama suurriikide pika kogemuse, korraliku ettevalmistuse ja oskusteabega, millega tuleb rinda pista.

Näitena võib tuua treeningud, kus paljud maad on juba varem toonud enam kui 20 sportlast Viljandi järvele nädalateks treenima. Sellest hoolimata usume ja teeme kõik parima tulemuse nimel. Kui jõuame ükskõik mis värvi medalini, oleme oma töö hästi teinud.