Esimesel päeval käisime koos paarimehe ja semu Arega. Tema püüdis topsiõngega ehk feederiga, mis küll ei andnud suuremat saaki kui minul, aga ta sai katsetada kõiksugu söödavärke, lisandeid, siirupeid, pikemaid-lühemaid lipse jne. Kui Are keris välja ühe särjekese, söödastas uuesti õnge ja saatis selle tagasi jõkke, olin mina juba selle aja jooksul kolm punasilmset välja õngitsenud.

Kala võttis vahelduva eduga, kord oli niiöelda ketis, iga triiv oli otsas, kuid vahel viskas ka pause sisse. Kauem kui veerand tundi vaikust ei olnud. Siis võtsin seda head Marceli särjesööta ja saatsin mõne palli jõkke. Hetk hiljem läks kett jälle käima. Särg võttis päris isukalt, kogu aeg oli konks sügaval kurgus.

Mainin ära ka sööda, mida kasutasin konksul. Sai proovitud ja seda ka õigustatult, maitsestatud kunstsääsevastset, millele lisaks üks elus kärbsetõuk. See kunstvastne hoidis sööta kauem konksul, muidu algul ilma kunstsöödata võttis särg mõne võtuga konksu läikima ja pidin koguaeg sööta lisama, nüüd sai ühe söödastamisega päris mitu või isegi mitukümmend kalakest enne, kui pidin sööta lisama.

Selle tulemina sai esimese päeva kokkuvõteks minul 36 kg särge, Arel 10 kg, aga ta võttis ka ainult valitud kala, 150+ g.

Loe, millised olid saagid teisel päeval, siit.