1. Huvitav, soodne ja paari hiirekliki kaugusel olev kingitus on muidugi näiteks ajakiri KALALE! aastatellimus. Miks? Aga muidugi sellepärast, et vastasel juhul on su lähedane kalamees vaid ainult kala püüdmas ja kodust kaugel. Kui tal on aga ajakiri Kalale!, siis on väikenegi võimalus, et ta vahel koju diivanile seda lugema ennast unustab. Vihje: siis õnnestub ehk mõni kodutöögi lasta kallimal ära teha! Ajakirja Kalale! saab tellida siit: http://www.ajakirjad24.ee/kalale/

Kui aega ja armastust aga veelgi rohkem, võib otsingumootorisse sisestada ka järgmisi märksõnu:

2.Termos
Iga õige kalamees teab, et soe jook peab kaasas olema! Olgu seal plaskus siis mõni kangem või uhkem schnaps, kuid termos tee, kohvi, glögi või muu kuuma joogiga on lausa hädavajalik. Seega termosega lihtsalt ei saa kalamehe puhul mööda panna.

3. Akupank
Nutiajastu on kalamehele üks tänuväärne aeg. Kalapüügil on tänapäeval abiks erinevad seadmed, mille akud talvel külmaga kipuvad tavalisest kiiremini tühjenema. Et kalamees udusel Peipsil ikka õige sihi kodupoole leiaks, on abiks akupank, mis hoiab gpsi või mobiiltelefoni alati laetuna.

4. Jääkassid
Jäisel või lumisel pinnal on suureks abiks libisemisvastased jäänaelad ehk „jääkassid“. „Jääkasside“ kasutamine muudab kalamehe tegevuse jääl turvaliseks. „Kassid“ on reguleeritava suurusega ja sobivad erinevat tüüpi jalanõudele. Lisaks kalapüügile on need abiks ka kodutöödel ja võib juhtuda, et lumine hoov saab enne külaliste saabumist puhtaks kiiremini kui varem.

5. Alkomeeter
Kõik nõustuvad, et hea tervis on inimese olulisim väärtus. Talvel külmaga aitab terveks jääda eelpool mainitud soe jook ja maitsev schnaps. Et meeli ja vereringet ergutava joogiga liiale ei mindaks, on alati hea kaasas kanda alkomeetrit. Alkomeeter ei pea olema kallis. Erinevates müügiportaalides ja poekettides on saadaval mitmesuguses hinnaklassis tooteid.

6. Jäänaasklid
Turvalisus ennekõike! Jäänaasklid on heaks abimeheks nii esimese jääga (kohustuslikud!!) kui ka südatalvel, mil jääl võiks sõita kasvõi traktor. Kuigi kalamees arvab, et tunneb igat veekogu nagu oma viit sõrme, võb jääl ette tulla ootamatuid olukordi. Jäänasklite puhul on oluline ka faktor, et need oleksid kalamehele hädaolukorras kiiresti kättesaadavad. Koti sügavaimas põhjas ei ole nendest kasu.

7. Termotallad
Kuskilt meenub väide, et kui jalgadel on soe, on soe ka kogu kehal. Seega on termotallad lihtne viis, kuidas talvel külmakuradist võitu saada. Tegu on universaalse tootega, mida saab kasutada erinevate jalanõude puhul. Termotaldade kasutamise puhul on oluline valida ka õiged sokid. Oluline on hoiduda jalgade higistamisest.

8. Otsmikulamp
Nagu teab iga kalamehe elukaaslane, laps või sõber teab, minnakse kalale varavalges ja naasetakse hilisõhtul. Kuna talvel on päevad väga lühikesed ja kalamees tahab püügipäevast võtta alati maksimumi, tuleb tihti tegutseda ka pimedas. Sellisel puhul on suureks abimeheks otsmikulamp. Otsmikulampi kasutades on kalamehel mõlemad käed vabad. Nii võib varavalges püügil olla ühes käes siku ja teises käes mõlliõng.

9. Villased sokid
Mis on parim ning populaarseim jõulukink maailmas? Loomulikult sokid! Kalameest see kink aga ei morjenda. Nagu eelpool mainitud hakkab keha soojusjuhtimine peale jalgadest. Kalamehe sokikannad on väledad kuluma, sest kala otsingutel tuleb tihti läbida pikki vahemaid. Seega on kalamees uute villaste sokkide üle alati õnnelik.

10. Valik kirptirke
„Kirbutamine“ on püügiviis, mis köidab talvel paljude kalameeste meeli. Noogutilt on näha igat kala liikumist sööda ümber ja võtu korral on visuaalne vaatepilt meeliköitev. Et aga iga veekogu või kalaliigi jaoks oleks piisavalt valikut, on oluline kirptirkude (marmõsside) varieeruvus kalamehe landikarbis. Soovitatav on valikusse lisada erineva kuju, kaalu ja värviga kirptirke.

Valikuid on palju ning kalapüük ja sellega seonduv on üks ääretult tore ja põnev maailm. Eelnevalt tõime välja vaid mõned valikud, mis kalamehele meelepärased võiks olla. Huvitavaid valikuid on aga teisigi.

Lisavalikud on leitavad siin.