Eesti Meistrivõistlustele Saadjärvel kogunesid 27.-28. augustil parimad spinningistid üle Eesti, kokku 12 paatkonda. Võistlejate tase on viimasel ajal tõusnud ja konkurents on väga tihe.

Esimesel päeval puhus väga tugev tuul (kuni 15 m/s) ja laine oli kõrge, püük seega väga raske. Paljudel meestel ei pidanud ankrud ja laine peksis vett paati, kuid kõik on tõelised sportlased ja püüdsid ekstreemsetes oludes lõpuni ning saadi ka kala. Esimesel päeval oli parim tulemus 6 haugi paatkonnal Jaanus Jakobson + Raivo Schwarz. Kaks paatkonda jäid esimesel päeval kahjuks kalata.

Teisel päeval oli ilm parem ja ka paremad saagid. Teisel etapil võitis paatkond Alexander Andrusenko + Lehar Leetsaar, kelle saak oli 12 haugi. Kokkuvõttes tuli Eesti meistriks paatkond Denis Manov + Alex Zubov, kes olid esimesel päeval kolmandad ja teisel päeval teised, kokku 5 kohapunkti. Teine koht Alexander Andrusenko + Lehar Leetsaar, 6 kohapunkti. Kolmas koht Martin Meier + Hans Teder, 8 kohapunkti. Kolm paatkonda jäid kalata.

Kala oli palju ja kala mõõt oli hea. Suurim saadud haug oli 78 cm pikk ja selle tabas Enno Toomla ja Mati Banhardi paatkond. Oli palju üle 60 cm kalu, saadi ka mõned ahvenad. Võistlus oli kõrgel tasemel ja kalarikas.

Hetkel ei ole veel täpselt teada, kes läheb Eestit esindama septembris Iirimaal toimuvatele maailmameistrivõistlustele, kuid vaadates möödunud võistlust, on meie tipp selleks igati valmis.