AHVEN. Keeri järv. Püük jigiga. Keeri järv Tartumaal on enamasti mudase ja heinase põhjaga. Järve suurim sügavus on 4,5 m ja keskmine jääb 2,5–3 m juurde. Suvel hakkab järv kinni kasvama ning soppides ja kalda ääres on väga palju kuppe.

Parim aeg oleks minna kas hommikul, kui päike tõuseb, või siis õhtul, kui päike loojub. Ilm võiks olla vaikne ning vähese tuuleiiliga. Hea oleks püüda seal, kus on väikseid maime pinnal näha. Neid on tavaliselt soppide äärtes ja kuppude ümbruses. Tasub otsida selliseid kohti, kus on madala ja sügava piir. Seda saab teada ainult ise proovides ja jigi põhja lastes. Parim oleks, kui ahvenavõtu ise pinna pealt ära tabate, siis on teada, kuhu visata.

Kõigepealt võiks proovida jigitada pinna lähedalt natuke kiiremini kerides ja otsaga mängides. Kui see ei tööta, siis tuleks põhja lasta, vändaga paar tiiru teha ja kerida. Kala peab olema kas põhjas, pooles vees või pinnal. Kui asi ei toimi, siis tuleks kohta vahetada.

Landiks võiks olla Wake sirpsaba. Toon välja mõned, mis Keeri järvel kenasti töötavad: Neon Black Perch 530, Green Goblin 722, Rainbow Trout 655, Bottom Power 429, Power Perch 147.

Loe artiklit täispikkuses siit

Artikkel on ilmunud ajakirjas Kalale! nr 7 juuli/august 2014.