Niipea, kui jää läinud, lähen püüdma kas Pärnu jõele Tammiste kanti või Emajõele Kavastu ümbrusesse. Enamasti tuleb kohe pärast jääminekut särge ja ilusat nurgu, Pärnus olen vahel ka latikat saanud, Emajõel sekka turba ja säinast. Kui turba tahad püüda, tasub ennast asutada Reku kurvile, aga sealt ei saa siis jälle särge. Aprilli keskpaigast võib oma mõtted ja püügiviisi juba latikale häälestada.

Tammistes tuleb arvestada üsna suure püügikaugusega, 40–50 m, samuti kiire vooluga. Olen seal kasutanud koguni 100 g raskust väiksemat tüüpi söödakorvi.

Särjesööt on põhimõtteliselt teistsugune (kergem ja lenduvam) kui latika oma. Kui hakkab särjepüügi käigus latikat vahele tulema, siis on võimalus teha uus latikasööt, kuid võib ka proovida lisada särjesöödale elusat komponenti, et latikat püügiplatsil paigal hoida: kiires voolus sääsevastseid ehk motõlli, aeglases voolus väiksemaid sääsevastseid, nn jokkereid.

HÄID KEVADISI SÖÖDARETSEPTE. Kui vool pole kiire, tasub jahedas vees särjele proovida järgmist sööta: Van Den Eynde DS Feeder 1 kg + Van Den Eynde Super Match Ground Bait 1 kg + Sensas Attractix Gardons Roach 50 ml.

Loe artiklit täispikkuses siit.