Eesti Kalastajate Seltsi eesmärgiks on edendada vastutustundlikku haugipüügi kultuuri meie maal. Haug on suurepärane saak harrastuskalastajale, samuti väärtuslik toidukala. Nii suurde saakkalasse kui toiduks kasutatavatesse kaladesse tuleb suhtuda lugupidavalt, samuti tuleb austada ülejäänud vee-elustikku ja kogu loodust.

Eestis on suur haug haruldane saak, seega peaks eriti hoolega kaaluma võimalust suure haugi vabastamiseks. Harrastuspüügi rõhk on alati olnud suurte kalade tabamisel, kelle paljunemisvõime on kõrgem pisikestest suguvendadest ning kes annavad geneetiliselt tugevamaid järglasi. Lisaks on suur haug ka teistele harrastuskalastajatele ihaldatud saak, seega tagab vabastamine tuleviku vaates elamusi hobikaaslastele. Info suurte haugide esinemisest mõnes vesikonnas aga tõstab lisaks kogu piirkonna atraktiivsust puhkealana. Eesti Kalastajate Selts soovitabki igal kalastajal panna enesele isiklik ülempiir, millest suuremad kalad vabastatakse.

Saada oma "suurehaugi" pilt ja kirjeldus suurhaug@kalastajateselts.ee aadressile ja kui sul on video, lisa see palun lingina, kui sul on see üles laetud või kui pole, leiame lahenduse.

* Eesti Kalastajate Selts peab nimekirja haugisõpradest, kes on vabastanud suure haugi (vähemalt 6kg raske või 100 cm pikk).
* Seltsi kodulehel avaldatakse haugi vabastaja nimi, vabastatud kala kaal ja pilt.
* Kala peab olema püütud harrastuslike vahenditega.
* Anna teada vabastatud kalast vähemalt 1 kuu jooksul peale püüdmist.
* Kõikide pildi saatnutele kingib Eesti Kalastajate Selts temaatilised meened ( kleebitav mõõdulint paati, 3 cm aastakäigu kleebis mõõdulindile trofee pikkuse märkimiseks, 10 cm kampaaniakleebis, rinnamärk).
* Kõigi vabastamisest tehtud videote saatajatele kingib Eesti Kalastajate Selts lisaks ülaltoodud meenetele ka tikitud käiseembleemi.

Loe kampaania reegleid siit.