Meeskondlikus arvestuses osales 11 kahest sportlasest koosnevat võistkonda.

Alates sellest aastast võistleme Ljoša Krahmaniga Browning võistkonna lipu all. Meil oli probleeme treeningutega, ei mina ega Ljoša saanud enne võistlust treenida. Nädal enne võistlust toimunud treeningud ei andnud mingit tulemust — kala oli kapriisne, kord ilmus, kord kadus arusaamatutel põhjustel. Olles treeningul püüdnud kaks ja pool kilo kala sai selgeks, et võistlusel on iga gramm otsustava tähendusega. Söödana otsustasime kasutada M7, Black Magic ja Red Roach. Lõhnu otsustasime lisada püügi käigus.

Kell 9 algas registreerimine ja võistlejate instruktaaž. Sel aastal muutusid mitmed reeglid seoses nende rahvusvaheliste normidega vastavusse viimisega. Võistluse peakohtunikuks oli Vladimir Morozov. Kohtunikutöö parandamise nimel pidime loobuma oma treenerist ja Nataša läks Volodjale appi ning jälgis, kuidas sportlased reeglitest kinni peavad.

Esimese loosimise tulemusel sattusin ma sektorisse A14 trassi keskel, Ljoša aga B23 selle lõpus. Kell 12 kõlas signaal ja algas võistlus. Söötsin kaks kohta, kuid esimese tunni jooksul nii nad ei hakanudki tööle. Aegajalt tekkis tunne, et püüan kala lombist, kus kala polegi. Minust paremal istuv Gera Salmo võistkonnast läks juba viidikale üle.

Pidasime Ljošaga telefoni teel nõu ja otsustasime kauem mitte oodata, püüda viidikaid ja regulaarselt kontrollida põhja juhuks kui kala otsustab tulla söödetud kohta. Võtsin 7 g söödakorvi, pika trossi ja asi hakkas minema. Kahjuks näkkas viidikas halvasti. Tugev tuul segas heite täpsust, viidikad aga kogunesid ühes punktis ning möödaheited röövisid palju kallihinnalist aega. Abiks oli ainult uus õng Browning Sphere, mis mängleva kergusega läbis vastutuult. Tulemused olid kehvad — kala näkkas halvasti ja vaid üks kümnest heitest tõi viidika. Pidev põhja kontrollimine ei toonud soovitud tulemust ja mul oli vaid üks väike viidikas ja mikro-latikas. Õhtupoole tuul tugevnes veelgi ja selleks, et mitte saada söödakorviga vastu pead pidin selle kaalu suurendama 14 grammini, mis aga mõjus väga negatiivselt viidikate püügile — ta ei jõudnud haarata sööta. Ljošal hakkas lõpu eel viidikas näkkama. Umbes tund enne lõppu juhtub midagi hirmsat — Pavel Ivanov võistkonnast Maver ja Andrei Dmitrijev võistkonnast White Fish püüavad mõlemad latika. Saab selgeks, kes on võistluse liidrid. Lõppkokkuvõttes oli Ljoša oma sektoris B kolmandal kohal kaaluga 1,415 kg ja mina oma sektoris A kaheksas tulemusega 890 g. Nagu oligi oodata, olid esimesed Paša ja Andrei.

Võistkondlikus arvestuses oli tulemus eriti huvitav — 10 punktiga jagasid teist, kolmandat ja neljandat kohta 3 võistkonda, sealhulgas ka meie.

Järgmisel päeval tekib meil Ljošaga väike konflikt — mina arvan, et panustama peaks latika püügile, Ljoša viidikatele. Nii jooksemegi erinevate söötadega sektorite vahel.

Oma sektorile lähenedes mõistan, et olen suhteliselt samas kohas, kus esimeselgi päeval ja minust paremal on taas Gera. Ljoša on trassi vastupidises otsa sektoris A3.

Kell 10 on algus ja see meenutab eelmist päeva — peaaegu sama vali tuul, kõik on peaaegu sama halvasti. Pikemalt mõtlemata lähen üle viidikatele, Ljoša hakkas neid kohe püüdma. Päevatulemuseks oli: 300 g latikas, paar väiksemat, ahvenad ja kiisad. Kuid pidu ei kestnud kaua ja tuli taas viidikatele üle minna. Õnneks lõhkusin söödakorvi, millega olen harjunud ja pidin eksperimenteerima. Ette sattus söödakorv, millega pole kunagi püüdnud ja see oli tõeline õnn — suurepäraselt läbis tuult ja vajus põhja aeglaselt. Viidikas hakkas näkkama lausa iga heitega. Kahju, et sain seda proovida alles tund enne võistluse lõppu.

Lõppkokkuvõttes saan ma 12nda koha ja rõõmu teeb vaid see, et kõik kohad muutusid ja mis kõige tähtsam — Ljoša saab teise koha sektoris A. Peale tulemuste kokkuvõtmist selgub, et tulime Ljošaga võistkondade arvestuses kolmanadaks. Võistkondlikus arvestuses esimeseks tuli Maver ja individuaalses arvestuses selle aasta debütant Riivo Müür. Mul on tema pärast väga hea meel, tõesti suurepärane algus.

Lõpus toimus autasustamine, kus võitjatele anti üle karikad ja auhinnad. Eriti suur tänu suurepäraste ja väga kasulike auhindade eest ürituse sponsorile, firma Browning toodete maaletoojale Eestis — kauplusteketile Zoomaailm.

Kõige suurema kala — 1,3 kg latika püüdmise eest — autasustati White Fish võistkonna liiget Andrei Dnitrijevi. Tänud auhinna eest restoraniketile Talleke ja Pullike.
Jaga
Kommentaarid