Randotuisk.eu facebooki lehel on Rando jaganud järgnevaid näpunäiteid ja kogemusi:

Proovin teha väikese ülevaate sellest, kuidas mina külmsuitsu meetodil kala kodus teen. Omakorda sain tõuke selleks asjaolust, et seda on päris palju küsitud minult. Siis mõtlesingi, et edaspidi oleks kergem viidata mõnele lingile, kus olen sellest juba kirjutanud.

Kasutan seda siis jõeforelli, merika, lõhe ja vikri tegemisel. Mis parasjagu kätte satub.

Proovin teha maksimaalselt lühidalt ja kirjutada ainult väga olulisest ning illustreerida seda mõne asjakohase pildiga.

Mina teen külmsuitsu kala külmkapis ja hoian teda väljas kuurikatuse all. Kui te ei taha teha nagu mina, kus ma vahetasin külmikuid 3-4 korda, kuni tänase lahenduseni jõudsin ja teil on valida, siis muretsege endale kohe töötav külmkapp. Mida paremini töötab, seda parem, sest see on kõige olulisem. Talvel ei oma see tähtsust, aga suvel kinnitan teile- mittetöötavas külmkapis tõuseb temperatuur liiga suureks.

Mina jälgin, et temperatuur ei tõuseks kindlasti kunagi üle 30 kraadi ja sedagi on liiga palju, töötava külmkapiga hoiad ka suvel väga palavaga temperatuuri alla 20 kraadi kerge vaevaga ja üldiselt minu kalad valmivadki temperatuurivahemikus 10-20 C.

Võimalusel valida ilma sügavkülmata külmkapp. Eeliseks on see, et külmiku ruum on suurem ja suitsukeha saab kaladest kaugemale panna. Uuematel külmikutel on ka õhuringlus nagu minul praegu ja selline on absoluutselt kõige ideaalsem. Terves külmikus on ühtlane temperatuur ja suits.

Suitsuelemente olen kasutanud kahte erinevat. Mõlemad olen kunagi soetanud Motonetist. Esimene oli selline küttekeha, mis käis elektrivõrku, mis omakorda ajas spiraali kuumaks. Sinna asetasin siis lepaklotsi ja mingil hetkel hakkas klots vaikselt suitsema seal peal. Selle asja miinuseks oli mitu asjaolu. Alguses ei saanud tossama ja pärast tossas liiga palju, iga paari tunni tagant pidi klotsi vahetama. Suits oli ebaühtlane ja enne lõppu liiga tugev ja küttekeha ise küttis külmikut seest liiga palju.

Kogu õpetus koos teiste näpunäidete ja pildimaterjaliga on loetav siin.