Kokku toimub kolm kaheetapilist võistlust, millest arvesse lähevad viis edukamat etappi. Võistluse korraldajaks on Eesti Spinninguspordi Liit (ESSL).

Toimumisajad:

20. ja 21. mail eraldi etappidena Soodla veehoidlal. Ametlikud treeningpäevad olid 8. ja 9. mai. 12 päeva enne ametliku treeningut võistlejad veekogul viibida ei tohi.

3. ja 4. juuni eraldi etappidena Õisu järvel. Ametlikud treeningupäevad 1. ja 2. juuni. 12 päeva enne ametliku treeningut võistlejad veekogul viibida ei tohi.

15. ja 16. juuli eraldi etappidena Narva veehoidlal. Ametlikud treeningpäevad 13. ja 14. juuli. 12 päeva enne ametliku treeningut võistlejad veekogul viibida ei tohi.

Koondise kandidaadiks on võimalik saada sportlasel, kes avaldab selleks soovi, on varasemalt näidanud silmapaistvaid tulemusi kalaspordis või kes ESSL-i juhatuse hinnangul on võimeline Eestit edukalt esindama Venemaal toimuval MM-il. Sportlasel peavad olema vajalikud oskused ja kogemused spinningupüügis ning nad on motiveeritud ning võimelised osalema meeskonnatöös.

Kui sportlane tunneb, et tal on koondise kandidaadiks saamiseks vajalikud eeldused olemas ja ta soovib kandideerida koondisesse, siis peaks ta ühendust võtma ESSL-iga.

MM toimub 2017. aastal Venemaal 2. ja 3. septembril Ivankovskoje veehoidlal, mis on tuntud oma keerukate püügitingimuste poolest. Kala on selles veekogus palju ja piisava treeningu puhul on võimalik seal häid tulemusi saavutada. Tegemist on paisutatud veehoidlaga ja veekogu põhja on jäänud ka külavaremed ning puud ja põõsad.

Eelduslikult osaleb Venemaa MM-il kuni 18 riiki ja neist enamik on väga tugevad meeskonnad. Koondise kandidaadid peavad lisaks kvalifikatsioonivõistlustele leidma aja, sõitmaks mõned päevad varem koos koondisega võistluspaika ning osalema valikvõistluste ja MMi vahel korraldatavas treeninglaagris.

Kõikide koondise kandidaatidega sõlmitakse enne katsevõistluste algust leping, kus kirjas ESSL ja sportlase vastastikused õigused ning kohustused.