Igal liiduvabariigil oli tihtipeale oma peamine eksportartikkel, mida teistes riikides kõrgelt hinnati. Sotsialismileeri kuuluva Saksa DV puhul oli tihti tegemist riiete, laste mänguasjadega (näiteks nukud ja mudelrongid) ja ka tehnikaga. Ka näiteks Lätis toodeti kvaliteetseid rõivaid, kuid nende hulgast olid populaarsemad pigem tüdrukute kleidid.

1969. aastal käis Saksa DV ettevõte Tekstilcommerz Eestis rõivamudeleid demonstreerimas. Nii nagu kogu Nõukogude Liidus, olid ka sellel rõivakollektsioonil pigem üsna igavad ning ebahuvitavate lõigetega rõivad, mille sarnaseid eksponeeriti tolleaegsetes paljudes valitsuse poolt heaks kiidetud moeajakirjades. Riideid kandsid moelavadel tihti tavalised naised, mitte professionaalsed modellid, nagu me tänapäeval harjunud oleme.

Arvatavasti (nagu see on tihti ka tänapäeval) tavainimesed moelavade riideid endale soetada ei saanud, kuid osavamad õmblejad võtsid riietest šnitti ning kas moeajakirjade lõigete põhjal või ise välja nuputades, meisterdasid sarnaseid rõivaid endale ise.

Vaata videost, milline oli kuuekümnendate lõpu viimane mood!