Naiste nimedest on esimesed seitse pigem slaavi päritolu nimed: Olga, Jelena, Tatjana, Irina, Svetlana, Valentina ja Galina. Kaheksandal ja üheksandal kohal on aga Anna ning Maria, mida meelsasti kasutavad ka eestlased. Sarnaselt mehenimedega, on just slaavi nimed esimesed tänu faktile, et slaavi inimesed eelistavad pigem traditsioonilisi nimesid.

Populaarseim naisenimi, Olga, pärineb Skandinaaviast, nime Helga mugandatud variandina. Olga nime on kandnud mitmed Vene kuningliku pere liikmed ja paljud ajaloolised naisfiguurid. Tänapäeval võivad näiteks Olga Kurilenko, Olga Seriabkina ja ka Olga Korbut olla inspiratsiooniks praeguse generatsiooni nimepanekule.

Nimi Irina on aga Kreeka päritolu, tulenedes jumalanna Eirene nimest. Irina nime jagavad näiteks ka modell Irina Shayk, olümpiavõitja Irina Slutskaja ja ka Eesti vehkleja Irina Embrich.

Naiste puhul on nimi Anna populaarne, sest seda panevad oma lastele nii eestlased kui ka slaavi rahvusest inimesed ning sama võib öelda ka nime Maria kohta. Viimase 25 aasta jooksul on Maria olnud pidevalt teisel või kolmandal kohal populaarsete nimede tabelis. Lasteaialaste seas on aga väga populaarsed nimed Laura ja Sandra, mida on samuti umbes igal 100. lapsel.

Nime Anna jaoks on kuulsamad eeskujud näiteks kirjanduses Anna Karenina, balleriinid Anna Pavlova ning Anna Ekston, samuti ka Eesti luuletaja Anna Haava, iluuisutaja Anna Levandi ning ka neitsi Maarja ema oli Anna.

Nime Sandra panekul võis inspiratsiooniks olla Saksa poplaulja Sandra, Ameerika näitlejannad Sandra Bullock ja Sandra Dee. Samuti on nimi mugandatud Aleksandrast, mis omakorda on naiselik variant nimest Aleksander, mis on meeste seas väga populaarne nimi. Kuna Aleksandra on läbi aegade olnud levinud, siis Sandra võib olla paljudele esivanemate järgi võetud nimi.

Kõige populaarsem Eesti päritolu naisenimi on aga Tiina, kelle nimelisi on Eestis 5522, ning mis võiski omal ajal olla popim variant Kristiina asemel. Võidi saada ka inspiratsiooni Kitzbergi raamatust Libahunt, kus oli üheks peategelaseks Tiina.

Inimesed on hakanud oma lastele panema võrreldes varasemaga mitmekesisemaid nimesid - 50 aastat tagasi oli kokku umbes 3000 erinevat mehe- ja naisenime, nüüd aga 46 000 mehenime ning 50 000 naisenime. Unikaalseid nimesid, selliseid mida on ainult üks terves riisis üks, on Eestis ligi 75 000. Oluliselt mõjutab nimede mitmekesisust ka mitme eesnime panemise trend.

Mitme eesnimega nimede panemist on juba varem ette tulnud, välismaal on seda tehtud juba väga pikalt, ning ka Eestis on näiteks "Kevades" lapse nimeks pakutud Kolumbus Krisostomus, aga nimeks läheb hoopis Bruno Benno Bernhard. Viimasel ajal on eeskujuks olnud oma nimedega näiteks ajakirjanik ja luuletaja Karl Martin Sinijärv ja lauljanna Ithaka Maria Hariko. Alates 1990ndatest aastatest on aga liitnimede populaarsus eriti tõusnud. Ka sidekriipsuga nimed on olnud üsna tavapärane nähtus, seda võisid inspireerida Ellen Niidu 1963. aastal ilmunud raamat "Pille-Riinu lood" ja ka 1990. aastate keskel suureks hitiks olnud Vennaskonna laul, Pille-Riin.

Statistikaamet soovitab taasavastada naisenimesid:
Aliida, Amilde, Elfriida, Elmiire, Elve, Erlanda, Ermiine, Ermilde, Helde, Helje, Heljula, Helmine, Hilja, Hilla, Härda, Järta, Lehta, Lulli, Meralda, Metta, Niini, Oldi, Olinde, Pilvi, Vilve, Valma

Hea lugeja, milline on järgmine populaarne tüdrukunimi? Kas äkki Anu Välba, Anu Saagimi ja Anu Realo järgi Anu? Või Tiina Talumehe ja Tiina Tauraite järgi Tiina?

Kliki nimedel ja vaata graafikuid!