Nõukogude Liidu ajal tehtud huvitavaid muusikavideoid on meediast läbi käinud mitmeid. Viimaste aastate jooksul sai näiteks vene estraadilaulja Eduard Khili laul, "Ma olen väga õnnelik, sest naasen lõpuks koju" internetisensatsiooniks, ning polnud vast kedagi, kes trolololo-mehest kuulnud poleks.

Veidi vähem tuntud on aga Vene kõige idapoolsemast regioonist pärilt nanailane Kola Beldõ, kodanikunimega Nikolai Beldõ, keda tunti kui üleliidulist hurmurit. Ta laulude temaatika oli tihtipeale üsna lihtsakoeline - loodus, väikerahvaste elu ning argipäev. Kuuekümnedatel ning seitsmekümnendatel aastatel oli ta üks kuulsamatest estraadilauljatest ning ta suurimaks hitiks oli "Ma viin su tundrasse".

Selles videos Kola ei figureeri, kuna tegemist pole mitte ametliku muusikavideo, vaid pigem austusavaldusega. Video keskmes on Eesti legendaarne multitalent Ülle Ulla, kelle järgi kogu meesterivi ka jooksma hakkab. Klipp ise pärineb aga hoopis vene filmist "Linn ja laul", milles Ülle kaasa lõi. Ta oli üle liidu tuntud oma loomingulisuse poolest tantsus. Töötades aastaid baleriinina, valdas ta imeliselt klassikalist tantsu, kuid lisas igale etteastele ka omapära ning särtsu.

Video on filmist välja lõigatud ning taustaks pandud Kola lugu, kuid internetis kogub klipp kuulsust loo muusikavideona. Peab tõdema, et töö on olnud põhjalik ning petab ära enamuse taustateadmisteta vaatajatest. Laul ise räägib, kuidas õeke tuleb laulja mõtetesse kala püüdes ning kuidas ta süda värises nagu kala harpuuni otsas. Lõpetuseks soovib laulja aga neiule paati küllaga maitsvat kala.

Vaata videost graatsilist Ülle Ullat, kauneid kostüüme ja värve ning kuula omapärast Kagu-Aasia sugemetega estraadilugu!