2007. aastal tegi Õhtuleht intervjuu visiidi organiseerimisega seotud Elmar Matiga, kes meenutas India peaministri külaskäiku ENSV-sse.

Mati sõnul maandus India peaministri lennuk 23. septembri hommikul ning päikselises Tallinna lennujaamas tervitasid tähtsaid külalisi parteijuht Karl Vaino, valitsusjuht Valter Klauson ja välisminister Arnold Green. Peale tervitusi võeti suund Toompeale, mille Valges saalis esileedit ning tema poega võõrustati, peeti kõnesid. Peaministrile kingiti ka Eesti rahvariiete komplekt.

Külalised veeti lisaks veel Toompeale igavest tuld kaema, proksmehe juurde asetas Indira Gandhi pärja. Seejärel said Rajit ja Indira Näituse 23 residentsis veidi hinge tõmmata.

Teisel päeval viidi India esileedi koos pojaga Tallinna raekotta, mille direktor Elvira Liiver sai külastusest teada alles samal hommikul. Kiirelt valmistati hoone ette ning perenaine tegi esileedile ka inglise keeles tuuri. India peaminister oli olnud väga erudeeritud, kuid samas soe inimene ning leidnud Liiveriga kiirelt ühise keele.

Tuuril jäid esileedile eriti silma raekoja puunikerdustega pingid ja musta lakiga kaetud uksed. Indira jättis veel ka sissekande raekoja külalisteraamatusse:

"Meie kõik saame inspiratsiooni oma rahva juurtest ja pärandist, kuid samal ajal peame vaatama ettepoole, et luua paremat tulevikku kõikide rahvaste jaoks! Minu head soovid Tallinna kodanikele!"

India peaministri Indira Gandhi visiit Tallinnas. Külalised möödumas lippude ja tervitusloosungiga rahvahulgast.

Siis suunduti Estonia kontserdisaali, kus kontserdi alguses esinesid vabariigi kunstimeistrid ning hiljem tuli ettekandele Gustav Ernesaksa ooperi "Tormide rand" teine vaatus.

Viimasest oli India esileedi olnud vägagi vaimustuses ning väidetavalt oli ta seda nimetanud kõige ilusamaks ooperiks, mida ta varem kuulnud oli.

Seejärel liiguti Pirita rannahoonesse lõunasöögile, kus eine oli lausa seitsmekäiguline. Laual oli eelroana kalamarja, lihalõike ja täidetud singirulle. Siis pakuti püreesuppi, kaht praadi, magustoitu ning kohvi. Valati välja ka šampanjat, valget viina ning veini.

Õhtupoolikul lõpetas päeva uskumatu päikeseloojang, mis selge ilma tõttu oli eriti kaunis ning oli prouat lummanud ja kaht kätt kokku lööma pannud.

Indira Gandhi suri atentaadi tulemusena teel haiglasse 31. oktoobril 1984. aastal pärast seda, kui tema pihta olid avanud tule kaks ihukaitsjat. Tema kehast leiti 31 kuuli.